Allt om TFT Galaxies World Championship

Teamfight Tactics-spelare kunde äntligen visa sina professionella färdigheter i ett världsomspännande mästerskap! För närvarande finns det många onlinespel som har tagit sig in i e-sportvärlden med spännande mästerskap som sänds till alla.

 

Men tack vare Riots enorma ansträngning att föra Teamfight Tactics till den konkurrensutsatta världen skapades Galaxies Championship. Detta mästerskap tillkännagavs först för några månader sedan, och folk var spända på att se hur professionella TFT-spelare från hela världen skulle tävla om förstaplatsen.

 

< span style="font-size:12.0pt">När ägde mästerskapet rum?

 

TFT Galaxies World Championship 2020 ägde rum mellan 3 september och 4 september. Evenemanget sändes online, så alla som ville se evenemanget kunde bara ställa in och titta.

 

< span style="font-size:12.0pt">Hur fungerade mästerskapet?< /p>

 

Det här mästerskapet presenterade de 16 bästa spelarna från följande länder: Kina, Sydkorea, Nordamerika, Europa, Latinamerika och Brasilien. Många uppgav att spelarpoolen var för liten för TFT, men eftersom det är den första upplagan av turneringen är det rimligt att Riot vill hålla allt säkert.

 

När kvalificeringsprocessen startade kunde varje region få från en till tre finalister för att gå till världsmästerskapet. Varje region hade en unik kvalificeringsprocess som tog hänsyn till stegen och turneringsspelet.

 

De 16 spelarna som gick in i världsmästerskapet tävlade i två lobbyer och fem omgångar vardera. Varje spelare skulle få ett visst antal poäng beroende på deras slutliga position i lobbyn. De fyra bästa spelarna från båda lobbyerna flyttade in i den "slutliga" lobbyn, där de tävlade om slutpriset.

 

De åtta sista spelarna var följande:

 

  • Frankrike – KC Double61 och Voltariux
  • Japan – Skomakare
  • Kina – Alphago och Juanzi
  • Brasilien – Itz Slooper
  • Sydkorea – Bobae
  • Danmark – Lev D Trotskij

 

Medan det här evenemanget var tänkt att ha en plats för spelarna, komplicerade covid-19-pandemin saker och ting på grund av resebegränsningar i vissa regioner. För att upprätthålla säkerhets- och säkerhetsåtgärder tävlade alla spelare på distans från sitt hem.

 

< span style="font-size:12.0pt">Vilka blev slutresultaten?< /p>

 

Villkoren för att vinna var enkla: Den första spelaren som fick 18 poäng i den sista lobbyn skulle vinna. Spelaren som uppnådde denna poäng var KC Double61. Detta gjorde honom till den första TFT-världsmästaren någonsin! KC Double61 tjänade totalt $40 000 från den totala prispotten som en belöning för att komma till första plats.

 

Medan de återstående sju spelarna förlorade fick de fortfarande en del av prispotten.

 

< span style="font-size:12.0pt">Vad var prispotten?< /p>

 

TFT Galaxies World Championship 2020 innehöll en prispott på $200 000 som delades ut mellan de åtta sista spelarna.< /span>

 

< span style="font-size:12.0pt">Slutsats

 

Det fanns en del hicka i organisationsprocessen på grund av pandemin, men det hindrade inte Riot från att stå värd för ett fantastiskt evenemang som många människor världen över kunde ser. Eftersom mästerskapet var en framgång är det högst troligt att Riot kommer att anordna fler TFT-världsmästerskap under de följande åren.

 

TFT-spelarbasen blir större och större för varje år, så det är fantastiskt att Riot ger dessa professionella spelare en plats där de kan visa upp sina hårda -förtjänta färdigheter och strategier i episka matcher. Riot går åt rätt håll, och det är spännande att se vilka andra saker de har i beredskap för spelare.

 

More posts