Apex Legends – Hur man spelar Wraith

Wraith är en av de mest populära Apex Legends-nätverken där ute och har varit det sedan spelets start. Hon är go-to för edgelords överallt; hon är dock mycket mer känd för att vara en utmärkt karaktär för den skickliga solospelaren.

Med Apex som ett triosspel, utan permanenta solon, lämnas talangfulla spelare utan lag ofta högt och torrt när det kommer till att spela, att behöva kasta sina lagkamrater på sina axlar för att ta sig över mållinjen till seger.

Det är vad Wraith är designad för. Hennes kit är byggt för att tillåta smarta och skickliga spelare att dansa runt fiendens trupper på egen hand, väva in och ur position, utmanövrera och i slutändan vara en förödelse för många spelares existens.

Wraiths kit

In i tomrummet är Wraiths primära förmåga. När du aktiverar den blir världen gråskala och du går in i ett annat tillvaroplan. Du blir svår att upptäcka och osårbar för skador och effekter. Men du kan inte se fiender. Den varar i tre sekunder och har en nedkylning på 35. 

För det otränade ögat låter tre sekunders oövervinnlighet där du inte kan se en fiende skräp. För en veteran FPS-spelare ser det ut som himlen. Tre sekunder är allt som krävs för att göra en viss rotation, ta sig ur en dålig plats, eller flankera en fiende, och även om du inte kan se dem, har en tillräckligt bra spelare förmågan att förutsäga och veta var deras fiender är och sannolikt kommer att vara.

Wraiths ultimata kallas dimensionell spricka och är inte lika stark för vapenstrider som in i tomrummet, men den har stor användbarhet när det gäller att hjälpa ditt lag, vilket är vad Wraith handlar om, att vinna spelet på egen hand.

Med den här förmågan kan Wraith aktivera en portal, placera ena änden när hon aktiverar den och den andra när hon avslutar den, upp till 100 meter bort. När du placerar portalen får du en hastighetsökning på 25 %, men kan inte använda dina vapen eller föremål. Den hastighetsökningen tillåter dock några knepiga spelningar under rätt omständigheter.

När du reser genom ena änden av portalen teleporterar du till den andra änden med fem gånger hastigheten. Du är osårbar under detta, men lämna ett blått spår i några sekunder, vilket kan ge bort din position.

Förmågan är bättre lämpad att stödja. Säg till exempel att dina lagkamrater går ner i stormen. Placera din portal på kanten, kör igenom och placera den andra änden vid deras fötter, återuppliva dem, och alla ni teleporterar ut innan ni dör.

Förmågan har en laddningstid på 150 sekunder.

Wraith har två passiver. Den första är låg profil. Detta gör Wraith svårare att träffa, i kombination med hennes lilla hitbox. Däremot tar hon fem procent extra skada till följd.

Det andra är röster från tomrummet. Med detta börjar Wraith höra en intern röst som talar om för henne om en fiende siktar på henne, eller om en fälla är i närheten. Det här är en fantastisk förmåga, som hindrar dig från att bli överfallen eller flankerad, och om du har ett färdigt team kan du enkelt dela den informationen med dem.

More posts