Är smurfning tillåten i League of Legends?

Smurfing har blivit en populär term bland LoL-gemenskapen. Denna trend har alltid haft blandade åsikter om huruvida det borde vara tillåtet i spelet eller inte. Även om detta inte påverkar alla spelare, kan det verkligen utgöra en nackdel för nybörjare som precis har börjat bekanta sig med spelets mekanik.

 

Det finns dock många vägar att gå när det kommer till smurfning. I milda fall görs det bara att ha ett sekundärt konto. I andra fall använder folk dessa konton för att sälja/handla med dem, vilket är ett problem. I den här artikeln ska vi gå igenom smurfning, vad det består av och om det är tillåtet eller inte i League of Legends.

 

Vad är smurfing?

 

Innan vi börjar måste vi veta vad smurfing är och hur det kan orsaka problem med LoL-spelare. Smurfing hänvisar till en hög-ELO-spelare (eller högnivå-spelare) som skapar ett andra konto för att spela ett spel. I detta avseende skulle denna mycket skickliga spelare gå emot nybörjare som inte är helt bekanta med spelet, vilket kan orsaka en allvarlig nackdel.

 

Det finns många anledningar till varför människor smurfar; vissa är acceptabla, medan andra inte anses vara rättvisa/lagliga av samhället. De flesta spelare som går in på smurfning spelar antingen med lågrankade vänner eller testar nya mästare utan stress. Det finns dock några andra spelare som smurfar med avsikten att förstöra andras spelupplevelse.

 

Sist men inte minst finns det ett antal spelare som smurfar med avsikten att sälja/handla med det nya kontot för något annat. Detta är den mest kontroversiella typen av smurfning, och både samhället och utvecklarna är emot detta.

 

Finns det konsekvenser av smurfing?

 

Smurfing i sig är inte förbjudet i LoL eftersom det inte strider mot spelets policy. Utvecklarna har dock uppgett att det finns vissa personer som gör den här aktiviteten med uppsåt, vilket kan förstöra upplevelsen för nya spelare. Om en smurfspelare kontinuerligt rapporteras för sorg eller giftigt beteende, kan de bli avstängda tillfälligt eller på obestämd tid.

 

Å andra sidan, om någon fångar en smurfspelare som säljer eller byter ett konto och rapporterar det, kan spelaren bli permanent avstängd från att spela. Tänk på att Riot inte riktigt kan upptäcka om någon har ett smurfkonto, så det enda möjliga sättet att bli avstängd är om någon annan rapporterar det kontot.< /p>

 

Vad tycker samhället?

 

Som tidigare sagt är det blandade åsikter om huruvida smurfning ska tillåtas eller inte i League of Legends. Vissa användare hävdar att smurfing inte skadar någon så länge de inte ägnar sig åt giftigt beteende. Ändå uppger vissa andra användare att ett smurfkonto helt kan förstöra en nybörjares spelupplevelse eftersom de blir krossade av en mer erfaren spelare.

 

Slutsats

 

Det korta svaret på frågan "Är smurfning tillåten i League of Legends?" skulle vara: Ja! Du kan skapa ett sekundärt konto när du vill. Oavsett om det är för att spela med vänner, testa nya mästare eller bara spela utan stress från de rankade spelen, är smurfning en vanlig praxis bland LoL-användare.

 

Om du planerar när du skapar ett andra konto, se till att du inte gör det med avsikten att förstöra någon annans upplevelse, eftersom giftigt beteende och sorg kan straffas med Riot.

More posts