Berättelsen om Dota

Från en enkel mod för Warcraft III till ett av de bästa spelen genom tiderna, Dota är en mycket hyllad MOBA som har en fascinerande historia att diskutera. Medan den mest populära utgåvan just nu är Dota 2, genomgick Dota flera förändringar för att bli vad den är nu.

 

Bortsett från det spelar Dota en betydande roll i e-sportvärlden och får miljontals erfarna spelare och åskådare över hela världen, så det är säkert att säga att detta är ett spel som kommer att finnas kvar länge. Men vad gjorde Dota så populär bland spelare? Låt oss ta reda på det!

 

Början

 

Dota föddes under namnet "DotA Allstars", som stod för "Defense of the Ancients: Allstars". Det var en community-baserad mod för spelet "Warcraft III: The Frozen Throne." Det här var en intressant version av tv-spel på den tiden, eftersom det startade spelarbasen för multiplayer online battle arena (MOBA) för ungefär 15 år sedan. På den tiden fanns inte populära spel som League of Legends!

 

DotA Allstars involverade en enda hjälte som spelaren kunde använda under hela spelet. För att vinna behövde spelaren välja en av de tre tillgängliga banorna och förstöra fiendens "Ancient". Detta spel var mycket populärt bland användare då, vilket fick uppmärksamhet från populära spelutvecklare och spelare över hela världen.

 

Släppningen av Dota 2

 

Utvecklingen för DotA Allstars fortsatte fram till 2012 då utvecklaren "Mescon" stängde spelet för att fokusera på den nysläppta League of Legends. Det skulle dock inte vara slutet på spelet. Redan 2009 (innan DotA stoppade sin utveckling) anställde Valve Corporation den tidigare DotA-utvecklaren "IceFrog" och köpte spelets immateriella egendom med avsikten att producera en franchise.

 

I oktober 2010 tillkännagav Valve Corporation officiellt Dota 2, och den släpptes för allmänheten i juli 2013. Dota 2 spenderade ungefär två år på betatester för att säkerställa att spelet var tillräckligt polerat när det kom ut.

 

Dota and the eSports World

 

Dota har varit en stor samarbetspartner till e-sportscenen sedan den släpptes, och den har fått en enorm spelarbas över åren. Men dess popularitet ökade när Dota 2 kom. Medan DotA Allstars också hade några evenemang för att visa upp professionellt spel, förbättrade Dota 2 formeln och fick en ännu större spelarbas.

 

Det första världsomspännande mästerskapet hölls på Berlin GamesCon, och det hade en imponerande prispott på 1,6 miljoner dollar, vilket var den största prispotten som eSportvärlden hade sett fram till den dagen. 2017 introducerades Dota Pro Circuit som en professionell turneringskrets som gjorde det möjligt för Valve att avgöra vilka lag som kvalificerade sig till "The International", som är det årliga Dota 2 World Championship.< /span>

 

Från 2017 och fram till nu är Dota 2 fortfarande aktiv i både casual- och e-sportscenen, vilket gör detta spel till ett av de mest populära MOBA genom tiderna.

 

Slutsats

 

Medan Dota har tappat popularitet de senaste åren på grund av att andra populära spel har fått uppmärksamhet (som League of Legends), det har fortfarande en avsevärd spelarbas och täckning för eSport, så det är säkert att säga att det här spelet inte dör snart.

 

Dota har hyllats för sin exceptionella strategi och spelmekanik. Men vissa andra spelare avfärdar det eftersom de hävdar att det är alldeles för komplicerat. Hur som helst är Dota 2 ett fantastiskt spel som kräver mycket övning och studier för att bemästra dess mekanik, och det är fantastiskt att se hur samhället fortfarande frodas än i dag.

More posts