Den mest populära Overwatch Streamer

Overwatch släpptes som en sensation som tog världen av konkurrenskraftigt spel med storm.

Blizzards kännetecknande karaktärsdrivna first-person shooter exemplifierade hur långt du kunde driva genren av shooter, lagbaserad esport.

Med framgången med spelet var det bara naturligt att det skulle locka några av de mest produktiva personligheter från hela världen.

Konkurrenskraftiga spelare strömmade till i massor för att få en bit av den senaste pajen på blocket. Från tävlingslegender till upphöjda och välkända casters, några av branschens bästa veteraner och nya erövrare migrerade till Overwatch för att skapa sitt namn.

Bland dessa hjältar fanns en handfull streamers.

Streamare, främst underhållare framför konkurrenskraftiga spelare, har det svåra jobbet att göra sig roliga att se och balansera det med deras förmåga att spela spelet bra.

I den här artikeln kommer vi att diskutera det utan tvekan mest framträdande namnet bland dessa streamers. Det är svårt att fastställa vem som är mest populär, eller vem som är bäst, men vi har våra pengar på den här killen.

Dafran

Daniel Francesca föddes i Köpenhamn, Danmark, den 27 december 1993.

Dafran började sin Overwatch-karriär som en tävlingsspelare. Hans ödmjuka början innebar att han spelade för laget Danmark under Overwatch World Cup 2016.

Efter detta fortsatte han att spela för Selfless Gaming under Overwatch 2017-säsongen, innan han blev kontroversiellt avstängd från spel.

Han återvände för att spela under 2019. Eftersom Overwatch League skulle expandera till en franchisemodell, gick Dafran med Atlanta Reign för början av ligan.

I slutet av steg ett meddelade Dafran dock att han hade för avsikt att dra sig tillbaka från tävlingsspel till förmån för att bli en streamer på heltid, och vilket bra beslut det var.

Dafrans tidiga tävlingskarriär kantades av skandal och kontrovers. Kommer du ihåg den avstängningen? Tja, det kom till som ett straff för att han kastade Overwatch-spel på stream.

Inte bara det, utan han strömmade också den välkända pornografiska dejtingsimmen "Nekopara" ovanpå sina matcher, och bröt inte bara Blizzards användarvillkor, utan Twitchs också.

Dafran har en kort karriär med Atlanta Reign, vilket tar dem till blygsamma placeringar och bevisar att han är deras mest populära spelare. Han förde dem till ett steg ett med 4-3 och en topp-sex placering i slutspelet, där de förlorade i kvartsfinalen mot Philadelphia Fusion.

Han utnyttjade denna popularitet när han bestämde sig för att starta sin streamingkarriär.

Dessutom hade han den mest sålda tröjan under hela Stage ett-säsongen 2019, så han var inte bara Atlanta Reigns mest populära spelare, det är möjligt att han var Overwatch Leagues mest populära spelare totalt sett.

Han tillkännagav att han drar sig ur spel på Twitter, den 7 november efter deras nederlag i etapp 1.

Skälen han nämner för att dra sig tillbaka från tävlingsspel kretsar vanligtvis kring att inte längre njuta av att tävla. Trots detta fortsatte han att streama spelet regelbundet, även om det verkar som om han har funnit mycket mer framgång för sig själv utan pressen från konkurrens i världsklass.

More posts