Dyk in i PUBG Mobile

PlayerUnknown's BattleGrounds eller PUBG har nu kommit till Android och iOS. Här är allt du behöver veta för att fortsätta sluka den där kycklingmiddagen!

Vad är PUBG Mobile?

PUBG Mobile är den officiella appen för PlayerUnknown's BattleGrounds för Android, iPhone och iPad. Det är ett slags kungligt slag där du släpper ett plan till en ö och sedan väljer utrustning och vapen för att bekämpa fiender tills matchens slut. Ditt enda mål är att vara den sista mannen som står.

Köp i appen

Goda nyheter för PUBG-missbrukare, det här spelet kan laddas ner och spelas gratis. Än så länge finns det inga köp i appen. Men du kan förvänta dig att ha några i framtiden för att låsa upp kosmetiska föremål och tjäna lådor.

Anpassningsbara kontroller

Med standardkonfigurationen rör sig spelare genom en virtuell kontrollsticka samtidigt som de styr målet med höger tumme. De virtuella knapparna placerade på skärmens högra sida låter dig skjuta, huka, komma åt ryggsäcken, gå fram och sikta neråt.

Uppdrag och evenemang

BattlePoints tjänas medan du spelar. Men du kan också få dem genom att delta i evenemang och utföra olika uppgifter. Få tillgång till uppdragen och händelserna på lobbyskärmen.

Loot System

För att få kosmetiska belöningar ger det nya, gratis att spela loot-systemet mer bekvämlighet. Som standard tjänar du automatiskt föremål och vapen i PUBG-mobilen. Detta tar bort besväret med att klättra efter förnödenheter.

Karta

I mobilversionen av det här spelet kommer en prickad linje att synas. Det betyder att du inte behöver placera markörer på kartan. Linjen kommer att dirigera dig till avståndet du är från den samt din markör från din befintliga plats. Här bestämmer du när det är den perfekta tiden att hoppa för att få den plats du vill ha.

Automatisk hämtning

Versionen för automatisk upphämtning samlar in bilagor, helande föremål, ammunition och vapen. Men den utrustar endast tillbehör automatiskt och väljer ammunition för vapen du använder.

Lätt och snabb läkning

Längst ned till vänster på skärmen finns en knapp för att komma åt de helande föremålen. Den visar vilket som är det mest användbara helande föremålet du kan använda. Piska ut bandage för att läka din skada eller använd ett Med Kit om du har dålig hälsa.

Visuell feedback

Ljud spelar en viktig roll i PUBG, oavsett om det är på mobil eller bärbar dator. Den visuella informationen ges genom ljud i konsol- och PC-versionerna. Du kommer till exempel att höra fotsteg i de vänstra hörlurarna om det finns en fiende nära din vänstra sida.

Al Boots

Du kommer också att stöta på en hel del Al-stövlar i PUBG mobil. Även om det dödar ditt nöje i spelet, är det ett utmärkt sätt för nybörjare att lära sig mer om spelet och testa sina vapen.

Är det säkert för barn?

PUBG Mobile är klassad 17+. Google Play rankade den som tonåring för våld och blod, medan Apple gav den 17+ betyg för frekvent/intensivt realistiskt våld. Våldet i PUBG är inte särskilt grafiskt, plus att blodet avslöjas som blåaktig grön ånga.

More posts
13 mars 2022

Korrekt rotation i DOTA 2

Är du förvånad över hur proffsteam i DOTA 2 fortsätter att vinna spelet? Förutom implementeringen av de rätta strategierna, finns det också en nyckelfaktor som dessa proffs använder rotation. Detta är...
Read more