En reflektion över tillståndet för DOTA 2

Tack vare sin popularitet som eSport är DOTA 2 kanske ett av de mest kända onlinespelen. Sedan lanseringen 2013 har spelet dragit till sig en stor mängd uppmärksamhet och popularitet och fått fans över hela världen. För Valve har utvecklaren, en viktig del av att hålla DOTA 2 så relevant, gjort frekventa och ofta betydande förändringar i spelet – både i spelet och mjukvaran bakom det. Vissa av dessa förändringar har varit ganska kontroversiella och splittrande.

 

Ett e-sportfenomen< /span>

 

För den oinvigde kan eSport tyckas vara ett udda fenomen. Alla förstår inte lockelsen av att samlas för att se professionella spelare tävla. Men eSport är snabbt populärt över hela världen, med DOTA 2 som ett av de mest populära spelen. Varje år hålls The International. Detta är både en DOTA 2-turnering, såväl som en hyllning till spelet och dess bredare community.

 

Varje år har The International en rejäl prispott, som delas mellan de fem bästa spelarna i turneringen. 2019 var prissumman för förstaplatsen på The International $15 miljoner – en otrolig summa, såväl som ett bevis på den enorma popularitet som DOTA 2 har uppnått. Något annat som är anmärkningsvärt är att 2019 var det första året som ett lag som hade vunnit på The International lyckades vinna igen.

 

Större legitimitet och professionalism

 

En del av anledningen till att laget OG kunde vinna för andra gången var omstruktureringen av poängsystemet används på The International. Tidigare år har DOTA 2-tävlingen varit något kaotisk och oorganiserad, även på högsta nivå. Reglerna har varierat från år till år, vilket har gynnat olika spelstilar eller tillvägagångssätt.

 

Till exempel, 2017 och 2018 försökte utvecklaren av DOTA 2, Valve, organisera en startsäsong för DOTA 2. En del av detta inkluderade att implementera ett straffsystem, som straffade alla spelare som försökte lämna tävlingscykeln innan säsongen tog slut. Detta tvingade lagen att tävla under hela säsongen innan de äntligen kunde delta i The International.

 

Dota Pro Circuit (DPC) fortsätter att växa

 

Omstruktureringen av detta poängsystem har dock gett hela tävlingsscenen mycket mer struktur, vilket gör att de bästa lagen kan blomstra på högsta nivå. Skapandet av Dota Pro Circuit har också gjort det möjligt för lag från mindre länder eller regioner att lyckas.

 

Detta beror delvis på en typ av positiv feedback-loop. När dessa team lyckas och DPC får legitimitet, blir DOTA 2 mer populärt över hela världen, och konkurrensstandarden fortsätter att förbättras samtidigt. Detta kan bara vara positivt för framtiden för DOTA 2, och vi kan förvänta oss en högre nivå av skicklighet och professionalism i DPC med tiden. Framtiden för DOTA 2 ser ljus ut. Det verkar troligt att profilen för DOTA 2 bara kommer att fortsätta växa, och spelet förväntas fortsätta att dominera eSport på det hela taget.

More posts
13 mars 2022

Overwatch-jubileum 2019

Fansen gläds! Ännu ett fantastiskt år har kommit till sitt slut, och med det, säsongen 2019 av Overwatch. Med Overwatch 2 som lurar bortom horisonten kan detta vara den sista Overwatch-säsongen vi fak...
Read more