Esportterminologi du bör känna till

Esport är ett komplicerat intresse att investera i. Potentialen för tillväxt är obegränsad; men det finns en stor, och vi menar STOR, barriär för inträde. Detta är inte bara i form av vilket spel du investerar i, utan även miljontals olika saker om inte bara det spelet, utan landskapet som helhet som du måste vara medveten om.

Resultatet är att många spelare ger upp innan de ens har kommit igång, vilket är enormt synd, och något som vi vill förhindra så mycket som möjligt. För detta ändamål har vi skrivit en serie artiklar för att hjälpa nybörjare att hitta rätt i esportvärlden.

Vi har artiklar tillägnade nybörjarkaraktärer i olika spel, några djupgående blickar på FPS Esports, samt kompetensen du behöver för att lyckas i branschen.

I dag ska vi titta på terminologin som du kommer att se dyka upp i en många fantasytitlar. Vi tar League of Legends, DOTA, World of Warcraft, Hearthstone och så vidare.

Många av dessa fraser är effekter som du kan ta emot eller casta, och medan den faktiska effekten kan ändras från spel till spelet förblir den allmänna innebörden densamma.

Terminologi

Tystnad:

Tystnad är namnet på effekten som låser dig och hindrar dig från att använda dina förmågor. I Hearthstone finns det på ett individuellt kort och är permanent, i MOBA är det en tillfällig effekt. Tystnad hindrar dig från att använda någon av dina trollformler, och i vissa fall låser den även dina artefakter och upphäver dina buffs.

Blödning:

Blödningseffekten är när din karaktär utsätts för en attack som gör att de tappar HP med tiden. Detta är en populär mekaniker i spel som Gwent och WoW. Det är inte nödvändigtvis ett gift men är det i princip. Oavsett vilket är det när en effekt gör att du tappar HP gradvis med tiden.

Hån:

Hån är när du aggro AI-fiendens undersåtar för att attackera dig och ignorerar dina lagkamrater. I Hearthstone är detta en förmåga som tvingar din motståndare att attackera det kortet först. I andra spel innebär det att man drar uppmärksamheten från NPC:erna och ger dina lagkamrater ett frikort för att arbeta med andra saker.

Sköld:

Shield är i allmänhet namnet på en serie av hälsa som sitter ovanpå din HP. Det finns i mycket mer än fantasybaserade spel och sträcker sig till FPS-spel med sådana som Rainbow, Counter-Strike och, på senare tid, Valorant.

Shield är en hörnsten i all e-sport. Det är ett viktigt element för utvecklare när de bygger en tankkaraktär och låter FPS-utvecklare balansera sina vapen med större lätthet.

Avsluta

Det här är fyra av de grundläggande åkommor som du kommer att se när du börjar ta dig fram i världen av Esports. Titlarna kan ändras, men du bör kunna känna igen varje arketyp genom effekterna den ger. Lär dig hur du använder dessa till din fördel, och du kommer att vara på god väg att göra något av den MMR.

More posts