FPS Esports for Beginners – Fraser del två

Välkommen tillbaka, eller välkommen i allmänhet, till vår FPS Esports for beginners-serie, din definitiva guide till grunderna för tävlingsinriktade förstapersonsskjutare. Vi har täckt massor av ämnen fram till denna punkt, inklusive roller, färdigheter och fraser del ett. Vi kunde inte klämma in all industriinsiderterminologi i den ena artikeln, så vi är tillbaka med en annan.

Om du är ny i den här serien, låt oss förklara vikten av att känna till de olika fraserna som spelare använder .

FPS Esports, mer än någon annan genre av Esports, handlar om lagarbete och kommunikation. Speciellt för spel där det finns respawn, som Call of Duty, och allt rör sig i 100 miles per timme.

Oavsett så är den taktiska sammansättningen och beslutsfattandet för ett lag baserat på den information som dess spelare skickar till varandra varje omgång, så att veta hur man skickar den informationen kommer att göra en enorm skillnad för ditt lags prestation.

Vi täckte några av de grundläggande terminologierna i del ett, så om du inte har läst det än, gör det nu och kom tillbaka för dessa mer oklara och avancerade fraser.

Fraser

Flash me in:

Flash me in är en uppmaning till en lagkamrat att flasha ett visst område, vanligtvis en bombplats innan deras lagkamrat driver den . Du hör normalt detta i CSGO. Om spelaren blinkar själv går det en bråkdel av en sekund mellan att lägga ner flashbang och dra tillbaka sitt vapen att de är i underläge i en pistolstrid, därav varför de vill att en lagkamrat ska göra det åt dem.

Bomber ner X: 

Detta är en uppmaning när du har dödat en fiende som råkade vara bombbäraren. Detta skiljer sig från bomben som planteras, och kräver ett annat samtal och dikterar ett annat svar.

Det finns inga konkurrenskraftiga FPS-spel som meddelar dig när du har dödat fiendens bombbärare. Det enda sättet du har att veta är om du ser bomben när den har släppts. Men när du väl gör det kan hela ditt team rotera till det området och fokusera enbart på att hålla fienden borta från bomben.

Vaka över mig:

Detta är ett samtal specifikt för hardpoint i Call of Duty. När din OBJ är på kullen, är de ofta i framkant av engagemang. Det betyder att de ofta är svaga och behöver komma i skydd för att läka upp. När det händer kan de ropa på en lagkamrat att vaka över dem, vilket betyder att se var fienden driver kullen ifrån medan de läker upp.

Svag: 

Som one-shot, det här är vad du kallar när du förlorar en pistolstrid mot en fiende, eller så gör du det inte avsluta dem. Att syna ett slag när en fiende är svag kommer att göra dina lagkamrater upprörda, så gör inte det misstaget. En svag fiende kanske bara är nere på halvhälsan, så de har fortfarande en chans att slåss om de blir knuffade, medan en fiende i ett slag är död för rättigheterna.

Handel:

Handel är en fras som ges för att byta ut ett liv mot ett annat. Vanligtvis görs detta av angripare för att försöka öppna en webbplats. FPS är ett spel med resurser, det viktigaste är livet i ditt lag, så när en fiende dödar en lagkamrat vill du vanligtvis byta tillbaka den döden och döda fienden som dödade dem medan de är i underläge.

More posts