FPS Sport för nybörjare - Fraser

Om du läser det här är det säkert att anta att du har bestämt dig för att slå ner dörrarna till vacker värld av konkurrenskraftiga FPS. Välkommen! Du kommer att heja; du kommer att gråta, du kan till och med blöda om du blir tillräckligt arg.

Att komma in i FPS-genren kommer naturligtvis med sina svårigheter och utmaningar, men det är därför vi är här för att hjälpa dig att integreras i pantheonet av smärta och straff så enkelt och snabbt som möjligt.

För detta ändamål har vi utformat en serie artiklar skapade för att lära dig grunderna i genren, vilket ger dig kunskapen som ska tillämpas på vilken FPS-titel du vill, och ger dig en solid grund att bygga din mästerskapsvinnande karriär på.

Det första vi ska börja med är fraser. Vi antar att du är helt ny på esports och inte flyttar från en annan genre, som MOBA. Om du är det kanske du redan vet vad några av dessa betyder.

Terminologi

Ledtext:

En länktext hänvisas till som en specifik information som du tillhandahåller ditt team genom röstchatt. Kommunikation är nyckeln till FPS-framgång, så naturligtvis är det också callouts. Detta inkluderar saker som var fiender är, vad de använder och så vidare.

Lutning:

Det här är när du förlorar ett spel eller flera spel, och din ilska resulterar i att du spelar sämre, vilket resulterar i att du att förlora mer, bli argare och så vidare. Att gå på tilt är en ond cirkel, så om du märker det, lägg sedan ner kontrollen en liten stund.

One-shot:

När du ropar en fiende är ett skott betyder det att han har tillräckligt dålig hälsa för att en lagkamrat ska kunna döda dem i en kula. Detta är vanligtvis om du har förlorat ett skottlossning men gjort tillräckligt med skada för att motivera denna anrop. Det ger dina lagkamrater kunskapen om att de har råd att vara mer aggressiva när de engagerar honom, och eventuellt använda granater för att spola ut dem.

Rotation: 

Rotation är när du flyttar från en del av kartan till den andra. De flesta kartor är uppdelade i två bombplatser, och ofta märker du att du behöver flytta från en plats till en annan snabbt. Det är då du skulle kalla på en rotation. Rotation är hur du går tillväga för att rotera.

Flank:

Flank hänvisar till området bakom dig och ditt lag. En vanlig strategi som används av många konkurrenskraftiga FPS-spelare på låg nivå är att ta reda på att banan inte bevakas, och trycka upp den i ett försök att skjuta dig i ryggen.

Lane:

Nästan varje konkurrerande FPS-karta är en trefilig. Det betyder att det finns tre tydliga vägar på kartan som du kan använda. Det kan finnas kopplingar mellan dessa körfält, men huvudpunkterna för rörelse och ingrepp är fortfarande punkter i dem.

Kull:

Hill är en fras som inte är tillämplig på alla FPS Esports. Främst är det för Call of Duty och Overwatch. Det hänvisar till den hårda punkten, som är den plats som du och fiendens lag tävlar om kontroll över vid en viss tidpunkt.

Förhoppningsvis har du fått lite användbar information här. Varje titel har sina egna bildtexter, särskilt när det gäller platser, men den här grunden borde räcka för att du ska komma igång.

 

More posts