FPS Sport för nybörjare - färdigheter

Välkommen damer och herrar till ytterligare ett inlägg i vår FPS Esports for Beginners-serie. I den här utgåvan kommer vi att prata om några av de olika färdigheter du behöver vara medveten om när det kommer till att tävla i en förstapersonsskjutarena.

Varje FPS är olika, så naturligtvis har varje spel vissa färdigheter som är individuella, och mer pressande, vissa färdigheter är viktigare än andra inom vissa områden. Oavsett alla dessa villkor finns det några grundläggande färdigheter som ligger till grund för varje FPS där ute, och det är vad vi är här för att hjälpa dig med idag.

När du är utrustad med den kunskap som vi är på väg att förmedla till dig, kan du fatta ett medvetet beslut när det gäller att öva med avseende på vilka färdigheter man ska arbeta med.

Färdigheter 

vapenfärdighet:

Vapen skicklighet, tro det eller ej, är vad vi kallar din förmåga att hantera ditt vapen, och mestadels, hur bra du är i en eldstrid. Det finns olika färdigheter och grunder som går in i eldstridsförmåga, så blanda inte ihop de två, vapenskickligheten är enbart vapenbaserad.

Det handlar om hur väl du känner till ditt vapen. Viktigast av allt, hur väl du kan kontrollera rekylen. Du behöver inte bara vara medveten om rekylmönstret och tendenserna hos ditt vapen, utan du måste kunna kontrollera det både på kort och lång räckvidd. Ammunitionsmedvetenhet är också viktigt, men betydligt mindre.

Spelkunskap:

Spelkunskap fyller de luckor som andra individuella färdigheter lämnar ut. Allt handlar om hur väl du känner till detaljerna i spelet, de tekniska och knepiga delarna, de små nischerna och situationsbetonade mängder information som kommer att göra skillnad.

Saker som avståndsfall gäller här, som hur många kulor som krävs för att döda en fiende på olika avstånd. Interaktioner kommer in här också, och hur vissa saker, som rök som förnekar molotovs, spelar in.

 Kartkunskap:

Om spelkunskap enbart handlar om kunskap om spelmekanik, är kartkunskap hur väl du känner till vissa kartor och hur att spela dem. Detta börjar med att förstå en kartlayout, den grundläggande trefiliga strukturen, såväl som alla områden att korsa över.

Detta följs upp av kunskap om flankerande rutter och chokepunkter. Dessa är områden med hög risk, så att vara medveten om dem kommer att hjälpa. Slutligen är rotationskunskap nyckeln till kartkontroll. Förstå hur och när du ska flytta runt på en karta, och ditt spelande bör se en enorm förbättring.

Situationsmedvetenhet:

Situationsmedvetenhet är hur väl du förstår vad som händer när du är mitt i det. När du koncentrerar dig på en eldstrid måste du ständigt analysera din situation och ta in information från dina lagkamrater.

Har du en bombplats själv, bekämpar en attack, innan du inser att din mid push inte är täckt och att du behöver vända dig om? Det är situationsmedvetenhet, att vara medveten om möjligheter och hot baserat på den situation du befinner dig i. 

More posts
13 mars 2022

KÖP LOL-KONTON

INTRODUKTION Med några års mellanrum lyckas något spelbolag komma med ett nytt videospel för flera spelare som tar världen med storm på grund av en mängd olika anledningar som dess nya ideologi, dess...
Read more