FPX vs EDG Upprörd i LPL

LPL-sommarfinalerna 2021 hände äntligen, och det var en total smäll. Den här serien var exciterad från början till själva slutet. FPX och EDG är båda utmärkta team med individuella fördelar som den andra inte har. Det är dock bara ett lag som kan vinna serien.

 

Det laget var EDG. Det här laget slog oddsen och åsikterna från experter som trodde att FPX skulle ha en enkel vinst. Efter att ha haft en spännande bäst av fem, blev resultatet 3-1 till fördel för EDG. Men hur gjorde de det? Att slå ett lag som FPX är inte lätt alls.

 

Du måste komma ihåg att Doinb, som är en av de bästa spelarna i världen just nu, är FPX mitten lanner. Oavsett det så lyckades EDG ändå göra susen.

 

Här är en sammanfattning av de fyra spelen. Fortsätt läsa den här sidan för att veta hur allt hände!

 

Game One

 

I bäst av fem tenderar spel ett att vara ett sätt för båda lagen att bestämma den andras strategi och hur att motverka det. Det här spelet var dock spännande från det andra det började. Man kan säga att EDG:s JG, JieJie, var avgörande för att avgöra denna seger.

 

Hans tidiga ganks lämnade Doinb ur spelet tills det var för sent. Han lyckades också ge EDG:s bästa spelare en liten fördel gentemot sin rival. Mitt i spelet var lite komplicerat för EDG, men det lyckades ändå vinna.

 

Spel två 

 

Spel två var ännu mer ensidigt än det föregående. Scout, EDG:s midlanner, matades absurt. Han sköt allt i hans väg, vilket ledde hans lag till seger. JieJie var också en proaktiv JG i detta spel, vilket gav Scout den fördel han behövde för att överträffa Doinb.

 

Botbanan började också bli bättre här. Viper är känd för att inte dö många gånger. Han gav en hel klass om hur man överlever som ADC. Bortsett från det gör han fortfarande massor av skada per minut. Stödrollen gjorde också ett bra jobb för att hjälpa honom att hålla ut allt han kunde under körfältsfasen.

 

Spel tre

 

Det var då det blev svårare för EDG Gaming. Den hade övertaget nästan hela matchen. FPX hade dock fler drakar än det, vilket sakta tillät den att skala och vinna fler lagstrider. EDG hade dock ett övertag fram till sista delen av matchen.

 

Doinbs Galio var perfekt för att tillämpa tillräckligt med kedja CC för att hålla det andra lagets bär under kontroll. En bra lagkamp räckte för FPX för att förstöra fiendens lagkoppling.

More posts
3 juni 2022

Historien om KennyS

Kenny Schrub, mer känd som KennyS, är en av G2 Esports tidigare Counter-Strike: Global Offensive-spelare. Det är inte många som kan göra anspråk på berömmelsen att vara känd som en av de bästa krypsky...
Read more