Förstå din statistik i Overwatch

Overwatch ger spelare statistik för att låta dem veta deras nuvarande prestation i spelet. I det här spelet mäts statistiken efter percentil. Det hjälper dig att visualisera din nuvarande ställning genom att jämföra dina poäng med andra spelare. Låt oss säga att du har 99th percentilen. Det betyder att du är bättre än de flesta av spelarna eftersom du fick den högsta statistiken.

Overwatch använder även vertikala stapeldiagram utöver percentilen. De liknar klockkurvor men designades för att låta spelarna enkelt förstå fördelningen av löpstatistiken. Du kan använda den som bas för att känna till din ställning och göra några justeringar vid behov. Det kan vara lite knepigt för förstagångsspelare, men du lär dig förstå det när du vänjer dig vid att värdena visas.

Du kommer att märka att det fanns extremvärden i varje ände av diagrammet, medan mittdelen har en stor bula. Formen på diagrammet varierar också på statistiken för andra spelare. Det betyder att vissa av dem kan fokusera på den andra statistiken medan några av dem har olika strategier. Det är därför du också kommer att märka att stapeldiagrammet ibland vägs tungt i båda kanterna.

Kom ihåg att du är fri att byta hjälte under mitten av spelet. Det är värt att notera att du får registrera flera hjältar i statistiken oavsett om du bara ska spela ett enda spel. Det är lämpligt när du vill delta i spel som kräver lång tid. Observera att byte av hjälte under en kort period kanske inte registreras som vinst-förlust för hjälten. Trots det kommer det fortfarande att läggas till den totala speltiden.

Ibland undrar spelare varför deras statistik inte uppdaterades när de spelade en hjälte. Denna situation gällde den tidigare nämnda regeln. Det är möjligt att hända när du bara börjar spela när de spelade spelen ökar. Om du däremot föredrar ett QuickPlay måste du vinna spel på en hjälte så att statistiken uppdateras.

Att förstå din statistik hjälper dig att sätta upp mål för dig själv. Det gör att du kan ta reda på om vilken av dessa saker behöver ditt fokus och vilken som är din styrka. Det gör att du också kan se andra spelares strategier som du kan använda till din fördel.

More posts