Fortnite Player fick ett livstidsförbud för Aim Hacking

Kända YouTubern Faze Jarvis har blivit avstängd på livstid från det populära onlinespelet Fortnite. Den här historien skapade snabbt rubriker på grund av dess chockerande karaktär. Det är inte lätt att få livstidsförbud, och det är inte heller en vanlig företeelse. Många av Jarvis fans var förvånade och upprörda över beslutet som fattades av Epic Games, skaparna av Fortnite. Trots viss upprördhet förblir Epic orubbliga i sitt val.

 

Vad hände?

 

Intressant nog gjorde Jarvis det väldigt lätt att bli fångad. Faktum är att han faktiskt publicerade videor där han fuskade med instruktioner som berättade för tittarna hur han gjorde det. Även om det verkar som ett djärvt drag från hans sida, var det faktiskt en normal del av hans vanliga videor. Jarvis publicerade regelbundet videor där han spelar Fortnite som en form av underhållning för sina följare. När Jarvis gjorde videon gjorde han det med samma avsikt, enkel underhållning.

 

I videon kan Faze Jarvis ses ta sig an solouppdrag under vilka han aldrig missar ett enda skott eftersom han använder "aimbots" för att döda sina fiender. Användningen av aimbots är en fuskprogramvara som är strikt förbjuden i Fortnite. Under videon erkänner Jarvis öppet att han har använt fuskarna för att spela ett så spektakulärt spel.

 

När Epic blev medveten om videon dömde de Jarvis till hans livstidsförbud.

 

Var beslutet rättvist?

 

Detta är en hårt omdebatterad straffmätning, med många fans på varje sida av diskussionen. Vissa människor hävdar att förbudet är oöverträffat och oerhört hårt. De hävdar att det är orättvist med tanke på att vissa andra professionella spelare ertappades med att fuska i en turnering och bara straffades med ett tillfälligt avstängning. För att lägga till ytterligare ett lager till frågan använde Jarvis bara fusken i icke-konkurrenskraftigt spel, vilket betyder att hans framgång inte direkt påverkade andra spelare.

 

Den andra sidan av debatten är mycket mer svartvit. Episka spel förbjuder uttryckligen användningen av aimbots, skript eller någon typ av fuskprogramvara. När en spelare använder fusk ger det dem en orättvis fördel gentemot spelarna som följer dem. Denna regel bröts uppenbart och därför utdömdes ett straff.

 

I en video postad av Faze Jarvis diskuterar han sin erfarenhet av situationen. Han är uppenbarligen känslosam genom hela videon samtidigt som han säger att Fortnite är orsaken bakom hans framgångsrika karriär. Han säger att han förstår straffet då han så uppenbart bröt mot reglerna. Han förklarar också att det var ett bedömningsfel att lägga upp videon. Han tänkte bara på underhållningsvärdet för sina följare snarare än på reglerna han bröt mot.

 

Oavsett din ståndpunkt i debatten visar det faktum att Faze Jarvis tog ansvar att han respekterar spelet han älskar så mycket mycket.

 

Slutkommentarer 

 

Ett livstidsförbud från spelet Fortnite är mycket oregelbundet. Även om incidenten har passerat, diskuteras den fortfarande flitigt bland Fortnite-fans. Även om hela situationen var mycket oregelbunden, kan spelare trösta sig i att veta att Epic Games tar deras varumärke på största allvar.

More posts