Hur Hearthstone bleknade från rampljuset

Hearthstone känns som att den har funnits för alltid, och trots sitt avtagande inflytande och popularitet har den spelat en stor roll i utvecklingen av Esports. Medan spel som MtG, Yugioh och Pokémon TCG dominerade det fysiska konkurrensutsatta TCG-området, lämnades spelarna att ropa efter ett äkta online, digitalt alternativ.

Var och en av dessa vanliga varumärken erbjöd onlinealternativ, men inget av dem gjorde någonsin något med dem, vilket lämnade marknaden bred öppen för Blizzard att slå in med Hearthstone.

Hearthstone var det första stora konkurrenskraftiga kortspelet online, (lägg märke till att det inte finns någon handel där) och hjälpte till för att få genren en del seriös uppmärksamhet, både från den vanliga massan och från konkurrenternas kollektiv som redan surrar om esportscenen.

Men när smekmånaden var över och folk började titta på Hearthstone med ett kritiskt öga, spricker i formeln började bli uppenbar och med tiden lämnade fler och fler spelare scenen och letade efter nyare och grönare betesmarker.

Det framfördes några huvudsakliga kritiker mot Hearthstone, där de två stora var priset på kort och RNG del av tävlingsspel på hög nivå. Diehard-fans av spelet försöker borsta bort dessa genom att jämföra dem med IRL-exempel på kortspel, med hela MtG kan kosta tusentals, och alla kortspel har tur, men det finns stora skillnader.

För det första, när du lägger stora pengar på magi, investerar du. Kort är en valuta i och för sig, och om det behövs kan du alltid sälja ett kort du köper på för att få tillbaka några av de surt förvärvade dollar du spenderat på det. Du har inte den lyxen med Hearthstone.

För det andra, och ännu viktigare, kan du köpa enstaka fysiska kort. Du kan gå online, skriva in ett kortnamn och köpa det. Med Hearthstone måste du släppa det som kan bli hundratals dollar för att dra ett kort du letar efter, eller byta ut fyra kort av lika värde bara för att få tillbaka ett, som du inte kan likvidera alla.

När det kommer till RNG måste du förstå den meta som Hearthstone ligger i jämfört med andra kortspel. Pokemon, Yugioh och MtG har alla funnits mycket längre än Hearthstone, och har alla haft möjlighet att utveckla spelet till den punkt som var och en behöver vara med. Den största utvecklingen är fokus på dragmotorer.

Kortspel handlar om resurshantering, och enkelt uttryckt, ju mer resurser du har, desto mer sannolikt är du är att vinna. Utvecklare av gamla kortspel förstår detta, och vart och ett av de tre spelen jag nämnde ovan fokuserar mycket på det.

I Pokémon kan du dra uppåt hälften av din kortlek på några varv om du bygger rätt. I Yugioh är det så kraftfullt att ha ett kort att plus en potten med girighetskort har varit förbjuden i flera år, och med MtG finns det en miljon och ett sätt att dra.

Poängen är att Hearthstone inte har samma fokus på ritmotorer, vilket i slutändan ledde till trodde att det var ett lyckbaserat spel, och såg utvandringen av spelare som det hade.

 

More posts