Hur du väljer din huvudvara i Rainbow Six Siege

Förmodligen är Rainbow Six Sieges viktigaste försäljningsargument som en FPS-titel dess inkludering av operatörer. Det här är olika spelbara karaktärer som var och en kommer med sin egen statistik, vapen och förmågor som gör att de kan interagera med kartan och sina lagkamrater på unika sätt.

Om du går över från CSGO kommer detta att vara ett helt främmande koncept för dig och kan ta vissa vänjer sig vid. Om du kommer från COD bör du vara van vid specialister, men ditt operatörsval i R6S gör en mycket större skillnad.

Det finns en handfull nybörjaroperatörer som du kan plocka upp omedelbart för att hoppa in i spelet, så att du kan få en känsla för din stil på vägen, men det finns några kriterier att tänka på när du fattar beslutet om vem du vill fokusera på.

Nybörjarvänliga operatörer

När det kommer till nybörjare är det två som sticker ut. Rook för försvar och Ash för offensiv.

Anledningen till att Rook ofta rekommenderas för nybörjare är för att han låter dig omedelbart ge värde till ditt lag med sin grej. Värde är namnet på verktyget som din operatör tar med till kartan, hur värdefulla de är, hur mycket de bidrar med osv. 

Rook kommer med ett ballistiskt västpaket som ger dina lagkamrater 20 % skadereduktion. Det finns ingen inställning med gadgeten; du bara smäller den i marken när du spawnar, och du är klar.

Utöver det kommer Rook med ett ACOG-sikte. Att lära sig hur man använder en ACOG kommer att vara viktigt för din övergripande skicklighet, eftersom korrekt användning av den gör det mycket lättare att hålla vinklar. Rook är en enhastighetsoperatör med tre pansar, vilket betyder att du kommer att hålla en plats istället för att roama. Detta kommer att tillåta dig att förstå grunderna i webbplatsförsvar snabbare.

Ash, å andra sidan, är en enpansar med tre hastigheter. Hon springer runt som en kula och har en liten hitbox. Hon har ett starkt primärt vapen i R4-C, som inte kommer med en ACOG, men som egentligen inte behöver det på grund av hur snabbt Ash spelar.

Hennes gadget är en granatkastare som erbjuder mjuk förstörelse, så att du kan blåsa öppna icke-förstärkta väggar och luckor— vilket gör henne bra för att snabbt slå vinklar och flanker som dina motståndare kanske inte förväntade sig.

Hon är mycket lättare att plocka upp för COD- eller APEX-fan och spelar som dessa spel mer än långsammare operatörer. Dessutom kommer hennes granatkastare att ge dig chansen att lära dig kartorna, rotationerna och ingångspunkterna snabbare än om du inte hade den förstörelsen.

Välja din operatör

När du har tillbringat lite tid med dessa två och lärt dig spelet, måste du välja ditt elnät framöver . Förhoppningsvis har du lekt med några andra operatörer som du har låst upp också, så ha en allmän uppfattning om vart du är på väg.

Du behöver en för försvar och anfall. Så hitta din spelstil och arbeta därifrån. Om du tycker om att hålla bombplatser, inte röra dig, leta efter de tre pansaroperationerna som erbjuder prylar för förnekande av webbplatser, som Echo. Om du gillar det snabba spelet av Ash, gå med en roamer som Ella.

Samma logik för anstöt, om du gillar det långsamma och metodiska, tyngre karaktärer med bättre prylar, och om du vill den är snabb och hektisk, tre hastigheter med fokus på vapenspel.

More posts