Hur fungerar det nya Hearthstone-rankningssystemet?

Det enorma kortspelet från Blizzard har genomgått en stor mängd förändringar på kort tid. På ett begränsat utrymme har vi fått Ashes of Outland-expansionen, en tionde klass och frekventa balanslappar. En annan betydande förändring som har skett är det nya rankningssystemet. Den rankade pjäsen har genomgått en totalrenovering och har orsakat en stor grad av förvirring bland spelarna. Vi är här för att kasta lite ljus över denna förvirring och förse dig med all information som behövs för att förstå hur det nya Heartstone-rankingsystemet är uppbyggt.

 

< span style="font-size:12.0pt">Hur fungerar det?

 

"Standard" och "Wild" är de två rankade stegarna i Heartstone. Formatet på "Standard"-stegen inkluderar kort från alla expansioner som har släppts under de senaste två åren. Dessa inkluderar Demon Hunter-initieringssetet och Classic- och Basic-setet. Skillnaden mellan "Standard" och "Wild"-stegen är att den "Wild"-stegen har ett format som gör att du kan spela kort från vilken uppsättning som helst.

 

Det nya rankningssystemet inkluderar nu fem vanliga ligor. Dessa sträcker sig från brons, hela vägen till Diamond med 10 rankningar i varje. Alla spelare som avancerar längre än Diamond One går automatiskt in på League-nivån. Denna nivå fungerar väldigt på samma sätt som innan Heartstones nya rankade system kom på plats.

 

En betydande förändring är att nya spelare måste gå igenom Apprentice League. Detta är tvärtemot tidigare, där nya spelare omedelbart skulle hoppa in i det vanliga rankade spelet. Den nya "Apprentice" League går från Apprentice 40 till Apprentice 1. Denna liga erbjuder klassiska paket inom belöningssystemet. Dessa klassiska paket görs tillgängliga när du tar dig igenom ligan vid olika milstolpar.

 

Det finns några skillnader mellan Apprentice League jämfört med det vanliga rankade spelet. En betydande skillnad är att du inte kan förlora stjärnor och du behöver inte göra det mer än en gång när du spelar i Apprentice League.

 

Du kan ta emot ett par av Classic-paketet samt paket som är tillgängliga från de senaste Heartstone-expansionerna medan du tar dig från Apprentice 1 och Bronze 10.

 

< span style="font-size:12.0pt">Hearthstone rankade stjärnbonusar och streck

 

I början av varje månad återställs alla spelares rangordning till Brons 10 (den lägsta nivån) där spelare får en ny stege att klättra på samtidigt som de har tillgång till en stjärnbonus. Dessa bonusar är aktiva från den första dagen i den nya månaden. Stjärnbonusar kan dock variera beroende på rankningen du fick till månaden innan. Här kan du hitta de minimala initiala stjärnbonusarna som är märkta efter rang:

 

  • Brons 5 till Silver 10 är två stjärnor
  • Silver 5 är tre stjärnor< /span>
  • Guld 10 är fyra stjärnor< /span>
  • Guld 5 är fem stjärnor< /span>
  • Platinum 10 är sex stjärnor< /span>
  • Platinum 5 är sju stjärnor< /span>
  • Diamond 10 är åtta stjärnor< /span>
  • Diamant 5 är nio stjärnor< /span>
  • Legend är tio stjärnor span>

 

I varje rangordning mellan brons och diamant finns tre stjärnor. Du får stjärnor när du vinner matcher och förlorar en stjärna varje gång du blir besegrad i en match.

More posts