Hur säsongsmodellen Hurt Destiny

Fortnite har förändrat spellandskapet på ett sätt som går långt utöver vårt förstånd. På gott och ont, det kommer att ses tillbaka på som en av de viktigaste utgåvorna i Esports historia.

Med det kom framväxten av superstjärnor som Ninja, Courage och så vidare, såväl som en överväldigande mängd allmän publicitet. Epic Games erbjöd spelet gratis, vilket kan vara den drivande faktorn till vad som drev så många spelare mot det. Men företaget tjänade fortfarande en löjlig summa pengar på det, helt och hållet tack vare sitt kosmetiska system, och det är säsongsbetonade stridspass.

De köpbara kosmetika är självförklarande, men låt oss dyka in i säsongsaspekten lite mer. Någon gång så ofta, två eller tre månader åt gången, skulle en ny säsong släppas med ett nytt stridspass. Kamppasset var ett sätt för dig att spåra dina framsteg, tjäna belöningar ju mer du spelar, innan du återställs med den nya säsongen och nya belöningar.

Detta fungerar alldeles utmärkt för en BR som Fortnite, där du spelar individuella spel, och den enda progressionen att tala av är din förmåga.

Men som såg den ekonomiska framgången med modellen började många andra utvecklingsteam också introducera den.

Call of Duty gjorde det och implementerade det vid sidan av. Det förstörde inte spelet, men det var bara en sorts vilken faktor som helst.

Men Bungie bestämde sig för att implementera det med Destiny, och i det här fallet gjorde de en enda röra av det.

För att förstå varför säsongsmodellen inte fungerar för Destiny måste vi förstå grunderna för spelet är byggt. Spel som Fortnite och Call of Duty, även om det finns en progression i rangordningen, har ingen karaktärsutveckling. De två är spel där du spelar individuella matcher, och det är allt. Den typen av spel fungerar för stridspass.

Destiny är en RPG. Inte nog med det, utan det är ett RPG som har byggts på principen att slipa sedan dag ett, vilket gör att spelare ibland ägnade veckor åt gången åt att arbeta på något för att förbättra sin karaktär.

Denna nivå av hängivenhet måste belönas med ett konsekvent progressionssystem, vilket hittills är vad vi har fått . Vi malde för ljuslocket, en ny raid kommer ut, vi slår den raiden, slipar lite till, spelar händelsen som kommer mellan raiderna och startar sedan cykeln om igen, samtidigt som vi går uppåt.

årsmodellen tar den cykeln och säger, låt oss återställa den för varje modul. Resultatet är att spelare maler i tiotals timmar, bara för att alla dessa framsteg inte betyder något när nästa säsong väl kommer ut.

Denna brist på betydelse är det som har drivit Destiny till en punkt där den har en allt mer sjunkande spelarbas. Den har tappat andan från originalet Destiny, såväl som vad som gjorde Destiny 2 till en så enorm förbättring jämfört med den.

Var Bungie går härifrån är någons gissning, men förhoppningsvis är det något annat som kommer i framtiden, eftersom detta modell kommer att döda Destiny 2. 

Kolla in varför vi tycker att du bör överväga att spela DOTA 2: https:// buyboosting.com/blog/Why-You-Should-Start-Playing-DOTA-2

More posts