Matchmaking Process i Hearthstone

Matchmaking är den process som används för att bestämma parningar i spelet, Hearthstone. Varje spelläge har olika matchningsfunktioner. Den består av rankat spelläge med legendrankning, Casual Play-läge och icke-samarbetsvilliga krogbråk som visar matchmaking-betyget (MMR) för varje spelare för det specifika spelet. Det rankade spelläget bestämmer spelarens rangordning. Å andra sidan indikerar Arena-parningarna vinst- eller förluststatistiken för spelaren i det aktuella spelet.

Observera att faktorer som kortlek, klass och spelhistorik inte påverkar matchmakingen. Dessutom är matchningsvärdet den enda posten som används för den processen. Så snart spelaren ställer sig i kön i matchmakingen ansvarar systemet för att hitta en annan spelare med liknande matchningsvärde. Det är den tid som de kan matcha med varandra. Å andra sidan, om systemet inte kan hitta den perfekta matchningen måste det vänta några sekunder innan det uppdateras för att försöka göra en ny sökning igen.

Ibland kan matchmaking-systemet misslyckas med att hitta en perfekt matchning trots flera försök. För att göra processen framgångsrik utökas dess parametrar för att ytterligare kontrollera andra matchningar. Det kommer automatiskt att göra den här metoden för att hindra spelarna från att vänta för länge. För det sista försöket kan spelare behöva matchas med motståndare även om de har ett annat betyg, rekord eller rang.

Angående MMR är det ett användbart verktyg för matchningsprocessen. Denna data lagras dock privat för att hindra spelare från att se den. Tänk på att detta interna betygssystem inte påverkar pjäsen, istället bestäms det oberoende för olika typer av spel.

Efter varje match justeras MMR automatiskt och den baseras på matchens resultat samt spelarnas individuella MMR. Även om MMR inte är tillämpligt på underlegendrankade spelmatcher, krävs det fortfarande att data registreras efter matchen. Matchens längd påverkar inte heller justeringarna som görs på MMR.

Mängden MMR för din motståndare påverkar också mängden MMR du vinner eller förlorar. För Casual Play-läget justeras MMR automatiskt så snart spelaren snubblat över en vinst eller förlust rad. Dessutom bör alla MMRs i rankat spelläge återställas när en annan säsong börjar. Å andra sidan återställs inte MMR:er i både Tavern Brawl MMR- och Casual Play-läge.

More posts