Overwatch: A Story Guide to Winston

Blizzard's Overwatch är hem för några av de bäst skapade karaktärerna som first-person shooter-genren någonsin har sett.

Från tidsresande brittiska älsklingar till egyptiska mänskliga mekaniker, Overwatchs rollbesättning är minst sagt imponerande.

Den kanske mest intressanta av dessa karaktärer är Winston.

Winston är den akademiskt geniala gorillan som var genetiskt modifierad som en del av Horizon Lunar Colony.

Winston växte upp i kolonin av Dr. Harold Winston, som tog honom under sina vingar och värvade honom som labbassistent. Han såg Winstons potential och gav sig ut för att lära den unga gorillan allt han kunde.

Allt detta förändrades när gorillorna i kolonin ledde ett uppror (en historia för en annan tid) och slaktade alla dess mänskliga invånare.

Förfärad över detta byggde Winston en provisorisk raket ur en flyktkapsel och sköt ner sig själv till jorden.

Han landade på Watchpoint: Gibraltar och togs in av Overwatch-organisationen.

Medan han var medlem i Overwatch såg Winston upp till Ana ganska tungt, även om hans närvaro i gruppen avskyddes av chefen för Blackwatch, Reaper.

Winston var också den som utvecklade Tracers chronal accelerator, enheten som löste hennes kroniska disassociation. Han övervakade också den unga flickans träning.

Winston visade sig vara en viktig komponent under serien av operationer för att fängsla Talon-ledaren Doomfist.

Winston deltog i Operation Havanna tillsammans med Mercy, Tracer, Sojourn och Genji. Operationen var utformad för att gripa Doomfists revisor, Maximilien. Operationen var en framgång, och i utbyte mot laglig eftergift gick penningtvättaren med på att sälja ut Doomfist.

Genom att utnyttja Maximiliens information spårade Genji, Tracer och Winston upp Doomfist i Singapore.

Genji och Tracer föll till Doomfists makt och förblev för skadade för att slåss. Winston såg sina lagkamrater oförmögna och flög mot terroristledaren och engagerade honom i hand mot hand strid.

Winston vann utbytet och Doomfist fängslades. Gorillan ansågs vara en hjälte och firades i tidningar världen över.

Efter att Overwatch föll återvände Winston till ett liv i enstöring i väntan på dagen då han kunde återvända till hjältemod.

Kvar kvar i sitt labb på Watchpoint: Gibraltar, Winston började arbeta med barriärprojektet. Under denna forskning attackerades hans anläggning av en Talonpluton, ledd av Reaper.

Reaper försökte installera Winstons dator med ett virus som skulle avslöja platsen för varje inaktiv Overwatch-agent som registrerats.

Återigen som hjälte vann Winston Reaper och Talon-agenterna innan han bestämde sig för att utfärda en återkallelseorder till Overwatch-teamet, inspirerad av striden som just hade ägt rum.

Winston gjorde reformeringen av Overwatch till sitt primära mål. För det ändamålet höll han ett tal som var utformat för att tända en låga inom de gamla agenterna. Han talade om den raka sanningen att världen nu såg dem som skurkar men att de behövde dem.

Han kom i kontakt med Tracer och förde ut Mei ur kryostas kort efter. Efter detta försökte han och Tracer stoppa Widowmaker och Reaper från att stjäla Doomfists handske från en museiutställning. De misslyckades.

Winston, tillbaka på Gibraltar, beslutade att det bästa tillvägagångssättet var att återupprätta Overwatchs kommunikationsnätverk. Han lanserade framgångsrikt en satellitdrönare från basen och gjorde systemet online igen.

Det är historien hittills för den älskvärda gorillan. Han ser ut att ta på sig rollen som ny befälhavare för Overwatch, och jag ser fram emot att se vart han tar vägen i Overwatch 2.

More posts
13 mars 2022

Fortnite In-Game Events

Call of Duty har Prop Hunt, Hardpoint Mode, New BR Class Event, Holiday Draw, Winter Raid Map, Holiday Spree, Zombies party at the Circus och Snipers Only Mode. I Destiny 2 finns det två populära ev...
Read more