Overwatch April Sixth Patch Notes

Overwatch fick en chunky uppdatering den 6 april som förde med sig några buffs och nerfs som sågs veckan innan i experimentlägespatchen.

Ash-spelare borde vara nöjda, eftersom hon fick en ganska betydande buff den här gången, med ammunitionskapaciteten hos henne prickskyttegevär ökas från 12 till 15 skott, tillsammans med maximal spridning från icke-ADS-skott från fyra till sex.

Tidsbufferten mellan att tappa siktet och avfyra har också minskat, vilket innebär att du kan skjuta iväg mycket snabbare efter du slutar titta ner på dina vyer. Du kommer också att kunna ladda om mycket snabbare efter ett fokuserat skott, vilket tillsammans påskyndar Ashs potentiella spel.

Pharah har också sett en buff, vilket faktiskt är att utvecklarna backar till en tidigare iteration av karaktären.

Hennes raketer har sett de direkta stötskadorna som varje affär minskade från 55 till 40, men för att kompensera detta, AoE, eller area of ​​effect, skadan har polerats massivt från 65 till 80. Detta ser en återgång till den mindre precisionsbaserade Pharah, med fokus nu på stänkskador, och regnar explosiv död.

Genjis sekundära eld, den där han slänger ut tre shurikens samtidigt, har också fått en liten buff. Nedkylningen av förmågan har gått från 0,75 till 0,65, vilket gör att du kan spamklicka ut dem lite snabbare.

Reinhardt fick en lätt nervös; hans passiva förmågors effektivitet har minskat från 50 % till 30 %, vilket betyder att han är mottaglig för lite mer knockback än tidigare.

Tyvärr har Mei drabbats hårdast av den här patchen. Vi hör din gråt och delar i den också. Hennes ammunition har reducerats från 200 till ynka 120, nästan halverat.

Blizzard har försökt balansera detta genom att ändra ammunitionskostnaden för hennes istapeld från 20 till 10, men det gör inte så stor skillnad, skadan är skedd.

Denna förändring är en tragisk händelseutveckling för Mei-spelare runt om i världen, eftersom den gör henne mycket mindre användbar än hon var innan den här patchen. Att kunna skjuta 12 istappar istället för 10 innebär att du kan göra mer skada, men antalet fiender som kan frysas i en mag har minskat drastiskt.

Vad detta betyder

Frågan om vad detta betyder för Overwatch hänger över huvudet på alla spelare för tillfället.

De senaste dagarna har sett en oöverträffad flykt av proffs från Overwatch-tävlingsscenen. Kombinationen av Blizzards ledning av ligan och communityn och släppet av Valorant har förstört den övre nivån av proffsteam och lämnat ett frågetecken i deras ställe.

Denna patch gör inte mycket för att lösa detta växande problem, men Blizzard behöver kanske inte göra det. Overwatch 2 är precis runt hörnet, och det råder ingen tvekan om att när det kommer ut kommer en flod av spelare att komma tillbaka genom Overwatch-dörrarna.

More posts
13 mars 2022

Overwatch Hanzo Guide

Hälften av de ökända Shimada-bröderna och arvtagaren till Shimadas underjordiska tron, Hanzo är en av Overwatchs mest intressanta hjältar.   Hanzo började sin resa som vi känner den efter att ha tag...
Read more