Overwatch Hanzo Guide

Hälften av de ökända Shimada-bröderna och arvtagaren till Shimadas underjordiska tron, Hanzo är en av Overwatchs mest intressanta hjältar.

Hanzo började sin resa som vi känner den efter att ha tagit kontroll över Shimadas kriminella imperium från sin far. De äldste i klanen ville att Hanzos bror, Genji, skulle hjälpa honom att leda organisationen.

Genji var mer frisinnad än Hanzo och vägrade blankt. Detta gick fram och tillbaka tills spänningarna steg och de två drabbades samman i en duell.

Hanzo gick segrande ut och trodde att hans bror var död var bekymrad av skuld. Han övergav strax efter sin position i klanen och gav sig ut på egen hand för att försöka sona sina synder.

Spelmässigt är Hanzo en defensiv hjälte med enorm potential för skada.

Han använder en pilbåge, vilket betyder att han till skillnad från andra krypskyttar inte kan zooma ner sitt sikte. Men som de andra krypskyttarna kan han döda hjältar i ett slag med huvudskott.

Förmåga

Hanzos passiver kallas Lunge och Wall Climb. Lunge låter honom ändra riktning och öka i nämnda riktning, medan han är i luften. Detta gör det till ett utmärkt verktyg för att undvika och skapa vinklar på fiendens spelare.

Wall Climb gör vad den säger, låter Hanzo klättra på väggar, ungefär som sin bror, med sin egen variation på förmågan.

Hanzo anses av de flesta ha en mycket hög skicklighetskurva. Detta beror främst på mekaniken i hans primära vapen, Stormbågen. Som de flesta pilbågar i FPS-spel måste dina pilar dras, vilket resulterar i en laddningstid innan avfyrning som kan få oerfarna spelare att slaktas i ett spel.

Det är också en projektil, vilket betyder att du måste leda dina mål och ha ett oklanderligt mål. Dessutom har pilarna också ett avståndsintervall, så spelarna måste ta hänsyn till tyngdkraften vid skott på långa avstånd.

Hanzos förmåga Storm Arrows är precis vad man kan förvänta sig. Det gör att Hanzo kan avfyra pilar blixtsnabbt. När den är aktiverad kan Hanzo avfyra nästa sex pilar direkt och hoppa över ritningsanimeringen.

Förmågan har en 10-sekunders nedkylning men kan vara ett fantastiskt verktyg för att dela ut snabba skador. Tänk på att pilarna som avfyras på detta sätt har minskad skada.

Sonic Arrows är Hanzos andra förmåga. Som ett verktyg i motsats till skada tillåter Sonic Arrows Hanzo och hans lagkamrater att se fiender genom väggar så länge de är inom skottets räckvidd.

Den har en nedkylning på 12 sekunder och en ganska kort räckvidd, men den kan vara bra för att förhindra flanker och förbereda ditt lag för kommande lagstrider.

Hanzos ultimata kallas Dragonstrike. Denna förmåga anses vara en av de mer skicklighetsbaserade ultimaterna i spelen, eftersom du ofta kan utplåna ett helt fiendelag, men det kräver god situationsmedvetenhet och skicklighet.

När Hanzo används frammanar han en enorm dubbeldrakanda. Denna ande färdas en kort sträcka och passerar genom föremål. De som fångas i dess väg dödas omedelbart.

More posts