Overwatch: Vad är Blackwatch?

Overwatch är Blizzards kännetecknande skjutspel. Trots att det är karaktärsdrivet innehåller spelet faktiskt väldigt lite kunskap i spelet.

Istället utforskas Overwatchs universum genom externa former av media som animerade kortfilmer och serier.

Som ett resultat finns det en hel uppsjö av fans och spelare där ute som kanske inte känner till olika delar av det expansiva universum, trots att de har hört namnet.

Blackwatch är ett exempel på detta. Det finns Blackwatch-skins i spelet, så spelare kanske undrar exakt vad Blackwatch är.

Blackwatch var faktiskt den hemliga ops-delen av Overwatch. Det var den mörka underlivet till den stolta hjälteorganisationen.

Medan Overwatch var en stolt, offentlig organisation, förblev Blackwatch i skuggan och utförde några av Overwatchs nödvändiga skumma aktiviteter.

Dessa aktiviteter inkluderade sådana som tortyr, mord, såväl som andra moraliskt tvetydiga aktiviteter.

Eftersom Overwatch-organisationen föll i popularitet, förbjöds Blackwatch från vissa länder. Trots detta skickades undercover Blackwatch-agenter fortfarande till dessa regioner på rekognoseringsuppdrag.

Där Soldier 76 hade befäl över Overwatch-gruppen förblev Blackwatch under Reapers befäl från gruppens start tills den slutligen förstörs.

Blackwatch hade många agenter, men många av dem förblir höljda i mörker. De vi dock vet var medlemmar är McCree och Genji.

När McCree valde att gå med eller tillbringa livet i fängelse, gick McCree med i organisationen. Genji tjänade gruppen i utbyte mot att de räddade hans liv efter hans bittra duell med bror Hanzo.

Så småningom skulle Blackwatch i slutändan bli Overwatchs upplösning. Efter en tid blev gruppens existens och efterföljande bedrifter känd för allmänheten och regeringarna. Detta fick de två organisationerna förbjudna från vissa länder och kulminerade i att FN röstade för att upplösa organisationen.

Spänningen växte naturligtvis mellan de två. Denna spänning kom till sin spets när ledarna för de två organisationerna, dåvarande Reyes och Morrison, drabbade samman i en explosiv eldstrid, som gjorde att de flesta trodde att de var döda innan de återuppstod som Soldier 76 och Reaper.

Efter detta gick Reaper med i terrororganisationen Talon för att fortsätta sina skändliga aktiviteter. Under denna grupp skulle han leda olika operationer, som att försöka stjäla Doomfists handske, ett mordförsök på VD:n för Volsakya Industries och stölden av Winstons lista över Overwatch-agenter.

Trots sin roll har Reaper ingen maktposition i Talon. Istället agerar han bara som entreprenör för gruppen tillsammans med Widowmaker och Sombra.

Så det är Blackwatch-historien så här långt. Overwatch 2 är runt hörnet, så man får hoppas att Blizzard fortsätter att expandera på spelets lore allt eftersom tiden går.

Självklart släpper de fortfarande aktivt alternativa medier för världen, serier, animationer och liknande. En dag kanske vi kan få en Blackwatch-serie.

More posts