Rainbow Siege Six: Vad är MMR?

Matchmaking rating, eller MMR, är systemet som Siege använder för att matcha dig med spelare med lika skicklighet i rankade matcher.

Hur fungerar det?

Din MMR beräknas som ett direkt resultat av vinster och förluster under rankat spel. Död/dödsförhållande, poäng och individuellt spelande har ingen roll i att avgöra det.

Ett sådant lagarbete-baserat system gör det svårt för solospelare att ranka sig. För det mesta kommer det att tävla på egen hand resultera i att du går vilse i den ändlösa slipningen av mellanskiktet, och aldrig når diamanternas höjder och längre fram. Så om du vill nå de höga rangerna behöver du ett team.

Hur rankas jag?

Vinn.

Så enkelt är det.

Att vinna matcher är det enda sättet för dig att öka din MMR och därmed din ranking.

Du kan också få MMR om en spelare som tidigare slagit dig tidigare identifieras som en fuskare.

Det finns andra faktorer som påverkar din MMR negativt förutom att förlora.

Om du åker tidigt, har en fuskare i ditt lag och blir sparkad kommer du också att förlora en del av din dyrbara MMR.

Vilka rankningar finns det?

Belägringen är uppdelad i 7 divisioner:

  • Koppar

· Brons

· Silver

· Guld

· Platina

· Diamant

  • Mästare

Var och en av dessa divisioner delas sedan upp ytterligare i led. Koppar, brons och silver har vardera rangordningen fem till ett. Guld och platina går tre till ett. Diamant och mästare existerar som sina egna led.

Hur mycket MMR behöver jag för varje ranking?

  • Noll till 1600 täcker koppar.

· 1600 till 2100 för brons.

· 2100 till 2600 för silver.

· 2600 till 3200 för guld.

· 3200 till 4400 för platina.

· 4400 till 5000 för diamant.

  • 5000 plus för masters.

Vägen från koppar till guld är ganska enkel. 500 MMR-poäng skiljer varje division åt, och med konsekvent spelupplägg kan du klättra i graderna ganska enkelt.

Problemet för de flesta spelare ligger i platina. En massiv 1200 MMR-poäng utgör denna division. På grund av dessa lämnas spelare kvar i dagar i ända, låsta i en oändlig cykel av vinster och förluster som inte kan göra några verkliga framsteg.

För majoriteten som kämpar genom platina är diamant slutet på vägen. Här spelar den högsta nivån av spelare och testar sin skicklighet mot varandra.

Men ett litet antal av eliten kommer att lyckas nå mästare. Den här rangen rymmer de bästa av de bästa. Därför är det så hög tröskel att nå.

More posts