Rainbow Six Siege: Varför förbjöds Clashed?

Sköldoperatörer är ett känsligt ämne bland Siege-spelare. Det är osannolikt att någon någonsin kan glömma den kontrollkrossande smärtan som orsakas av Blitz Lion-meta.

Denna känsla av ilska mot sköldar har funnits sedan Sieges början. Den överväldigande maktlösheten när du blir skjuten ner av Montagnes pistol bakom hans rörliga fästning, igen. Blitzs fullständigt löjliga brådskande taktik...dessa fasor håller Siege-spelare uppe på natten.

Det finns dock en sköldoperatör som under en tid var en gigantisk boll av MMR som skövlade elände.

Jag pratar så klart om Clash.

Vem är Clash?

För de som har turen att inte veta det är Clash (riktiga namn Morowa Evans) en specialist som tillhör Metropolitan Police Service (MPS) i London, England. Hon släpptes under operationen Grim Sky tillsammans med Maverick.

Vad gör hon?

Hon var den första defensiva sköldoperatören som släpptes.

I enlighet med den rollen är hennes primära användning som förnekande av synfältet. Hon passar även in som supportoperatör, för både roamers och ankare. Som en tung supportoperatör presterar Clash inte bra solo.

Hon har många räknare, främst flashbang-användare, som ett resultat av att hennes sköld blir bortslagen när hon blir bedövad (en genial balansering). Till exempel är Zofia den smarta spelarens självklara disk. Men du har andra alternativ. Capitaos effektområde kan, och gör det ofta, fullständigt döda hennes hälsa. IQ, ett annat alternativ, kan spåra henne medan hon använder sin gadget, och Thatchers EMP inaktiverar hennes sköldar.

Hennes gadget gör att hon kan zappa fiender med en elektrisk ström, vilket saktar ner och skadar dem. För att balansera detta kan hon inte skjuta med skölden ut (tack Ubisoft!)

Om du är den enda operatören med begränsningen kan du få förlåtelse för att du skrev av Clash som att den var värdelös. Speciellt jämfört med hennes andra sköldmotsvarigheter.

Du skulle ha fel. Åh, så fel.

Faktum är att Clash i sin bästa ålder var så trasig att Ubisoft var tvungen att ta bort henne från spelet.

Till dags dato är hon den enda operatören som har hedrats med sådan behandling.

Orsaken du frågar.

Tja...

Varför blev hon förbjuden?

På grund av ett utnyttjande.

Om du är en av de få lyckliga som lyckades undvika denna mörka period av Sieges historia, betrakta dig själv som lyckligt lottad.

Spelare upptäckte ett fel som gjorde att hon kunde avfyra sin sekundär medan hennes sköld fortfarande var helt utplacerad.

Ja, du läste rätt.

Clash-användare kan springa runt av full hals och skjuta skott. Fri från elände av regel respekt för spelare. Saker som att bli skjuten på, hälsa och täckning blev obefintliga för dessa mäktiga titaner.

Det värsta är att det också var extremt lätt att göra.

Hur gick felet till?

  • Se till att din gadget-implementeringsalternativ är inställd på att växla
  • Utrusta taggtråd på din laddning
  • Placera taggtråden
  • Med din sköld på ryggen, plocka upp taggtråden och aktivera din sköld samtidigt.
  • Steg 5: Diamant.

Det är värt att säga att hon har fixats och återinförts i spelet sedan dess. Nu en balanserad och livskraftig operatör, har Clash en respektabel plats i alla lag. Men låt det aldrig glömmas bort den stora smärtan som denna enda sköld en gång orsakade.

More posts