Rocket League är gratis att spela nu!

Ett av de mest populära Steam-spelen genom tiderna är nu gratis att spela. Från och med den 23 september kostar Rocket League inte längre $19,99. Istället flyttar fordonsfotbollsspelet till Epic Games Store på grund av deras nyligen förvärvade utvecklare Psyonix. Det finns miljontals nuvarande spelare online just nu, men free-to-play-draget kommer säkerligen att öka antalet mycket snabbt. När det gäller de förestående förändringarna har gamla och nya spelare några frågor.

 

Förblir kärnspelet intakt? Ja, det gör det, enligt Psyonix. I sitt ursprungliga uttalande på sin hemsida säger Psyonix att Epic Game Stores-versionen av Rocket League är praktiskt taget identisk med versioner på andra plattformar. Det finns också plattformsspel med användare av Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One och Windows PC, förutom framtida uppdateringar och funktioner. I synnerhet kräver Switch- och Playstation-ägare inte längre betald onlinetjänst för att köra Rocket League. Xbox-spelare måste dock fortfarande använda Xbox Live. Steam-versionen är inte längre nedladdningsbar för nya spelare. De som redan äger spelet är alltid fria att spela det från sitt bibliotek.

 

Det finns också förmåner för ursprungliga Rocket League-spelare. Innan free-to-play-meddelandet kostade basspelet $19,99 med många DLC-paket. Som en tackgåva från utvecklarna är de som köpt spelet till fullt pris berättigade till bonusinnehåll. Det säkerställer kompensation i form av gratis DLC och kosmetiska förändringar. De äldre objekten är följande:

 

  • Allt nedladdningsbart innehåll för Rocket League< /span>
  • "Uppsk. 20XX” - en titel som visar spelarens debutår
  • 200+ vanliga artiklar uppgraderade till äldre standard
  • Golden Cosmos Boost, som ger en ljus visuell effekt< /span>
  • Dieci-Oro hjul, som ger en överlägsen glans< /span>
  • Huntress Player Banner, som är en ny billack< /span>

 

Psyonix fortsätter att få kritiskt beröm för sitt beslut att göra Rocket League spelbart gratis. Sedan spelet's lansering 2015 har 75 miljoner spelare tagit sig till fotbollsplanen för att göra mål med sitt fordonsval. Free-to-play-meddelandet tjänar bara till att locka nyare spelare till Rocket League. Det är fortfarande en av de mest populära e-sporttitlarna, och Psyonix är till och med värd för en mästerskapsserie.

 

Veteranspelare märkte dock en förändring i användargränssnittet efter tillkännagivandet. Corey Davis, co-studio chef för Rocket League, tog upp dessa problem, eftersom han säger att han vill ha ett mer intuitivt tillvägagångssätt för nyare spelare. Davis vill att Rocket League ska vara allmänt tillgänglig.

 

< span style="font-size:12.0pt">Slutsats

 

Rocket League är gratis att spela från och med den 23 september, runt 08:00 PDT. Patch-anteckningar är redan aktiva och utvecklare undersöker för närvarande optimeringsproblem dagligen. En helt ny uppsättning artiklar är också tillgängliga från och med detta ögonblick. Räkna med att servrarna blir långsammare när ett nytt flöde av fans testar spelet för första gången. Icke desto mindre ser Psyonix till att gamla och nya spelare får en njutbart rolig upplevelse. Tävlingssäsongen är redan igång, så gå ut och spela.

More posts