Största League of Legends-evenemang

Det råder ingen tvekan om att League of Legends påverkar den globala e-sportgemenskapen utöver utvecklingen av sporttittande. Dessa liveevenemang avgör den bättre spelaren och vinnaren av prispengarna.

 

Mängden pengar påverkar vanligtvis de största evenemangen i LoL-gemenskapen i prispotten och antalet inblandade spelare. När det är fler deltagare och mer pengar, då är det högre insatser.

 

Med tanke på utvecklingen av League of Legends under de senaste åren är det inte konstigt att det dramatiskt påverkar e-sport överallt. Därför, när man överväger de största LoL-evenemangen, är det en övervägande av några av de största e-sportevenemangen i världen.

 

LoL World Championship 2015

 

Det här evenemanget sträckte sig över hela oktober månad 2015 och gjorde plats för alla framtida e-sportevenemang. Det fanns en prispott på över två miljoner dollar och cirka 36 miljoner tittare online. Världsmästerskapet reste bland Paris, Bryssel, London och Berlin och samlade nästan 43 000 livetittare.

 

Det här evenemanget bevisade den växande populariteten för e-sport, eftersom miljontals människor streamade och deltog för att se de vinnande lagen spela sig fram till seger.

 

Tittare som inte deltog i tävlingen live kunde titta på YouTube under olika spelkanaler som Riot Games och New Viewers.

 

Intel Extreme Masters Katowice 2017

 

En annan viktig händelse i LoL-historien är Intel Extreme Masters i Katowice, Polen. Även om det bara fanns en prispott på 250 000 $, deltog nästan 173 000 personer i tävlingen personligen och 46 miljoner tittade på nätet.

 

Sponsrad av Intel anses den här tävlingen vara världens största e-sportevenemang; dock går inte all ära till League of Legends. Det här evenemanget var värd för matcher för tre olika sporter: LoL, StarCraft II och Counter-Strike: Global Offensive.

 

Eventet samlade in deltagare och åsikter från spelare under två helger – en i slutet av februari och den andra i mars.

 

Även om den här tävlingen inte enbart var tillägnad att utropa en vinnare för League of Legends, visade Intel Extreme Masters 2017 i Katowice återigen hur dominerande e-sport håller på att bli i kulturen och samhället.

 

League of Legends Mid-Season Invitational 2018

 

League of Legends Mid-Season Invitational 2018 är kanske det mest populära e-sportevenemanget. Även om det inte var ett mästerskap, visar denna tävling LoLs popularitet.

 

Eventet samlade mer än två miljarder timmar streamade. Mindre än 7 000 personer deltog live och mer än 60 miljoner människor tittade på nätet. Totalt sett dessa rack på miljarder timmar.

 

Spande över maj 2018, Mid-Season Invitational hade en prispott på totalt mer än $1,3 miljoner. Det här är inte så illa, med tanke på att det inte ens var ett mästerskapsevenemang.

 

The Future of League of Legends-evenemang

 

Det finns flera League of Legends-evenemang som bevisar spelets överlägsenhet inom e-sport. När populariteten för e-sport ökar globalt, är den bästa förutsägelsen för framtiden för LoL att den bara fortsätter att växa – både i tittare och prispengar.

More posts