Största videospelkatastrofer

Sedan starten för decennier sedan har spelindustrin gjort enastående framsteg. Ingen kan förneka att det tillhandahåller ett hållbart och njutbart medium för underhållning för människor runt om i världen. Även om det inte råder brist på fantastiska titlar och otroliga ögonblick, är branschen inte utan sina skavanker.

 

För varje framgångssaga för Witcher 3: Wild Hunt eller Breath of the Wild finns det minst en Duke Nukem Forever-situation som du kan peka ut. Här är en titt på några av de största videospelkatastroferna hittills.

 

< span style="font-size:12.0pt">No Man's Sky

 

Medan No Man's Sky började väcka uppmärksamhet 2013, var det 2015 när huvudregissören Sean Murray började lova världen till alla som ville lyssna. Dessa löften inkluderade interaktion med flera spelare, vilket bara förvärrade hypen.

 

Så småningom kom augusti 2016, och det som släpptes liknade inte det som utlovades. Spelarna förväntade sig att titelns procedurgenererade världar skulle vara levande och fulla av liv. Men vad de fick var en intetsägande upplevelse som inte levererade.

 

Guren på den nedslående kakan var spelets slut som förde spelarna tillbaka till början. Spelarna var rasande och utvecklarna mottog till och med dödshot. Till Hello Games ära är No Man's Sky nu mycket nära den utlovade upplevelsen, eftersom teamet arbetat med det under åren.

 

Även om spelet saknade mycket av det som så småningom skulle göra det roligt, var det verkliga problemet här att utvecklarna, och särskilt Murray, överhypade spelet och gav falska löften.< /span>

 

< span style="font-size:12.0pt">Hymn

 

BioWare är studion bakom den välrenommerade Mass Effect-trilogin. Så när spelare lovades en upplevelse där de kunde flyga runt i kraftfulla mek-dräkter för att plundra och skjuta, var de väldigt exalterade.

 

Hypen var genom taket fram till släppdatumet för MMO-upplevelsen i februari 2019. Den slutliga produkten hade dock många buggar, och den saknade otaliga viktiga funktioner.

 

Det visade sig att spelets utvecklingscykel var en mardröm. Till exempel, trots ett släppdatum för 2019 och en teaser från 2012, hade utvecklingen inte börjat förrän 2017.

 

Dessutom ombads utvecklingsteamet att använda EA:s förfrysningsmotor, även om ingen av teammedlemmarna hade erfarenhet av den, och den passade bäst för sportspelen, såsom FIFA.

 

Det var så dåligt att engagerade medarbetare som varit där i flera år sa upp sig och gick någon annanstans.

 

< span style="font-size:12.0pt">ET

 

Denna är från 1982. Howard Warshaw var en av Ataris stjärnprogrammerare. Han ledde utvecklingen av Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, som var en klassiker från Steven Spielberg. Warshaw gjorde ett så bra jobb att Spielberg specifikt bad honom att arbeta med videospelsanpassningen av hans nästa produktion, E.T.

 

Filmen var en hit, och Spielberg ville ha ett spel som kunde framkalla samma effekt. Tyvärr fanns det ett par problem här. Först ombads Warshaw att skapa konceptet och avsluta spelet inom loppet av fem veckor. Hur löjligt detta än låter accepterade han villkoren.

 

Under de kommande fem veckorna arbetade Warshaw och hans team dag och natt för att skapa den slutliga produkten. Vad spelare fick var en upplevelse som var förvirrande att spela, svår på grund av dålig design och en som hade ett mycket överväldigande mål.

 

ET hyllas av många som det sämsta tv-spelet genom tiderna. Många av de osålda patronerna dumpades på en soptipp, och vissa nämner det till och med som orsaken till spelindustrins kollaps då.

More posts