Tips som gör dig bättre på Hearthstone

Hur man blir bättre. Det är en fråga som vi alla har ställt om något någon gång. Oavsett om det är att rita, spela ett instrument, köra bil eller i det här fallet ett tv-spel.

Hearthstone spelar annorlunda än andra e-sporter där ute. En FPS-spelare kan anpassa sig till en fighter bättre än ett kortspel och vice versa. Det finns bara vissa element och attribut som är strikt exklusiva för kortspel som du inte kan lära dig någon annanstans och kan vara ett riktigt hinder för nybörjarspelaren som börjar.

Nu, om du letar efter specialiseringstips, är det inte det här. Vi skulle vara här hela dagen om vi bestämde oss för att dyka ner i djupet av kortlekens sammansättning, synergi och de andra delarna av en spelares skicklighet som gör dem fantastiska.

Istället kommer vi att inta en allmän syn, riktad till dem som inte är bekanta med kortspel, som ger ut en viktig mängd information som inte bara kommer att hjälpa dig att förbättra ditt Hearthstone-spel, utan även din skicklighetsnivå i andra konkurrenskraftiga kortspel.

Resurshantering

Detta är den gyllene regeln: kortspel handlar om resurshantering. Med andra titlar förnyar du din hälsa, ammunition och vad som helst i slutet av varje omgång. För vissa spel kan du ha uppemot 30 av dessa individuella omgångar. Med kortspel får du inte den lyxen. Mästerskap avgörs över bäst av femmor, och ofta kommer du att hitta dig själv att spela singeleliminering på en konkurrenskraftig nivå.

Detta gör hanteringen av dina resurser så mycket viktigare än du kanske är van vid. Du är begränsad i vad du har, och huvuddelen av ditt spel kommer från din starthand. På grund av detta vill du använda de verktyg som står till ditt förfogande sparsamt och ändamålsenligt. Slösa inte bort kraftfulla borttagningar på svaga kort, särskilt när du vet att din motståndare har något starkare i rockärmen.

Det handlar om vem som kan få mest valuta för pengarna. Om din motståndare har ett sju mana-kort på fältet, och du kan utplåna det med ett fem mana-kort, har du två mana för det utbytet. Det är sådana affärer du vill leta efter.

Hearthstone är ökänt för att inte ha mycket i vägen för en ritmotor, så det enda sättet att fylla på med dina resurser kommer att vara från ritning i början av varje tur, så ta fart själv. Kortspel är ett maraton, inte en sprint.

Nu är det viktigt att du inte förlitar dig för mycket på värdehandel. Ditt fem mana-borttagning kan vara värt mycket mer än ett sju mana-kort, om de sju mana inte gör någonting.

Vissa motståndare vet detta och kommer att försöka locka ut dina bra kort, så spela runt din motståndares kortlek och fokusera på störningar så mycket som möjligt.

När du väl har fått kläm på hur du använder de kort du har tillgängliga och litar på oss, tar det tid kommer du att se en snabb och dramatisk ökning av skicklighetsnivån i ditt spel, och förhoppningsvis din ranking också.

More posts