Vad är GOATS i Overwatch?

Termen GETT har en annan betydelse i Overwatch än i andra esporter. Vanligtvis är det en förkortning som betyder den största genom tiderna. Det är ett sätt att referera till de bästa spelarna i en given Esports historia.

I Overwatch får det dock en lite mer teknisk innebörd.

GOATS är ett namn som ges till en 3-3, eller trippel-trippel, lagsammansättning.

Det var ett hett debattämne bland både medverkande, spelare och fans. Bra gjort, det var kanske den mest effektiva lagsammansättningen i Esports historia, men det krävdes otrolig skicklighet, lagarbete i världsklass och coaching för att lyckas.

Faktiskt, vad det betyder är ett team som består av tre stödkaraktärer och tre stridsvagnar. Lag avstår från att ha skadegörande hjältar till förmån för att hålla sina biffiga stora pojkar igång i frontlinjen.

Detta är en ganska enkel grund, men där det blir komplicerat är hur det hanterar sin skada. Du förstår, GOATS-teamets sammansättning förlitar sig på koordinerad användning av ultimata för att hantera deras skada.

Vad detta betyder är att ha exakt timing, perfekt synergi med dina lagkamrater och korrekt positionering. Så det är otroligt svårt att springa effektivt.

Getternas ursprung

Så hur kom den här lagsammansättningen till, och hur fick den namnet på det flitiga djuret?

Tja, ett nordamerikanskt team för Overwatch Contenders Trials var först med att använda trippel-trippel-strategin. Det här laget råkade bara kallas GETTAR.

Det tog ingen tid alls för tävlingen att fatta hur kraftfull den här kompositionen var. Det skjuter i höjden i popularitet och anammas av alla toppnivålag i Overwatch League. Så småningom spelade alla det, och det blev meta. Namnet fastnade förstås.

Vad gör den så stark?

Kraften hos GOATS ligger i hur hållbar den är i lagkamper. Vanligtvis skulle en GOATS-komposition innefatta sådana som Zarya, Reinhardt, D. Va, Moira, Brigitte och Lucio. Det finns naturligtvis varianter av denna laguppställning, men det här är det traditionella laget.

Med detta sagt finns det viktiga aspekter av teamsammansättningen som inte kan ersättas eller tas bort. D. Va, Brigette och Lucio är ett måste. Framgången för kompositionen beror för mycket på deras synergieffekter och förmågor för att de ska kunna förbrukas.

Som du kan förvänta dig gav uppkomsten av trippel-trippel-metan vika för en hel del motreaktioner. Främst från proffsspelare som skadar återförsäljare, upprörda över att de nu tvingas in i en tank- eller supportroll.

Blizzard försökte nörda metan som svar på detta men utan framgång.

På grund av den senaste implementeringen av rollköer är triple-triple-metan nu ospelbar, till stor glädje för fans och spelare överallt.

Metan var notoriskt långsam och tråkig att titta på, och många tillskrev den till Overwatchs sjunkande tittarantal.

Det är dock över nu, och förhoppningsvis kan introduktionen av den påtvingade 2-2-2-lagsammansättningen ge lite underhållande spelupplägg och få en del blickar till produkten som annars skulle finnas någon annanstans.

More posts