Vad är Sideswipe i Rocket League?

Psyonix tillkännagav nyligen Rocket League Sideswipe, som är den mobila anpassningen av det bilbaserade fotbollsspelet. Just nu är den tillgänglig i alfaläge i Nya Zeeland och Australien. Vi har dock kommit på hur man får en fungerande installation för att berätta allt om det. På så sätt är du redo när det träffar ditt land!

Komma igång

Rocket League Sideswipes introduktion är kort, och det gillar vi. Du introduceras till var och en av pekkontrollerna var för sig. Det finns bara tre, så det är inte mycket att täcka. På så sätt hoppar du snabbt in i handlingen. Men vissa människor kanske undrar hur man styr sin bil på bästa sätt. Lyckligtvis finns det en handledning som du kan besöka igen när som helst. Dessutom kan du träna med utställnings- eller frispelsläge!

Kontroller

Sideswipe från Rocket League bygger enbart på pekkontroller. Det finns en jämn spelplan för onlinematcher. Men kontrollerna är inte lika exakta som spelplattan. Var beredd att ta itu med detta.

Vi fann att kontrollerna fungerade bra. Men om du får svettiga händer när det blir hett kan du ha fler utmaningar. Var bara beredd på att sörja och surra när du missar ett skott!

Även om det bara finns ett par knappar på skärmen kan du justera deras storlek och placering. Denna anpassning hjälper dig att hitta rätt alternativ för dig.

Det som är trevligt här är den enkla layouten för kontrollerna på Sideswipe. Det är inte mycket mikrohantering som måste hända. Som med den riktiga Rocket League-versionen kan du dubbelhoppa, enkelhopp och boost. Spelare kan göra smarta manövrar, som kraftskott, snärtningar och antenner, och allt är på ett 2D-plan.

Använd tumspaken för att snabbt ändra riktning och se den inbyggda pilen hela tiden för att lyfta upp i luften när du vill. Vi känner att Psyonix byggde en mobil tolkning av det traditionella spelet som är likartat genomgående. Kontrollerna håller sig; missa inte det här spelet!

Grafik

Det är inte som att Rocket League någonsin varit känt för sin grafik. Men Sideswipe ser anständigt ut i action. Bilarna är vassa, bollen är detaljerad och effekterna är fantastiska och står inte i vägen.

Det finns tre grafikförinställningar och en inbyggd bildräknare. På så sätt kan du justera inställningarna för bästa bildfrekvens för dig och din enhet.

Spelspel

Trots att Rocket League Sideswipe är i alfabegränsat läge finns det fortfarande massor av innehåll. Du kan spela 2-mot-2 eller 1-mot-1-matcher i standardfotbollsläge. Det finns också 2-mot-2-läge som liknar basketspel. Alla fungerar också bra!

Det här spelet spelar mer eller mindre som Rocket League men som en 2D-version. Det känns bra att spela det, och det är allt som verkligen betyder något.

More posts