Vad kommer att hända med Fortnite?

Fortnite är förmodligen mest framstående onlinespel i landet just nu. Spelet har konsekvent vuxit och lockat många spelare på grund av dess exceptionella uppdrag och grafik.

 

Som nybörjare, du kan ha det svårt med spelet, men med tiden börjar du njuta av det. Sedan starten har företaget konsekvent fått in 2 miljoner dollar i intäkter. Framgången tillskrivs främst utvecklarnas engagemang som kontinuerligt lägger till uppdateringar som svarar mot communityns önskemål.

 

Nyligen har företaget har varit engagerad i en kontrovers som har väckt oro hos många spelare om spelets framtid. Apple tog bort appen från Apple Store med anklagelser om att Epic Games bröt mot dess villkor genom att införliva oberoende betalsystem i den nya Fortnite-uppdateringen.

 

Apple Store kräver 30 % i provision på alla köp som spelare gör i spelen. Den nya uppdateringen implementerade ett nytt betalningssystem som åsidosatte Apples policy. Resultatet av bråket blev borttagningen av appen på Apple Store.

 

På liknande sätt har Google också gjorde samma sak och tog bort spelet från Playstore också. Google har också liknande policyer som hindrar utvecklare från att implementera sina egna betalningssystem. Företag förväntas ta del av sin försäljning till Google för att behålla sin produkt på plattformen.

 

Förflyttningen väckte oro över matchens stängning. Sedan 2018 har sociala medier alltid väckt kontroverser kring stängningen av olika spel. Många av ryktena drivs av konkurrenter som vill avråda folk från att testa de mest populära spelen. På samma sätt, i mars 2020, förväntades Fortnite stängas. Som svar rullade Epic Games ut den nya uppdateringen.

 

Detta var uppdateringen som ledde till konflikten med Apple. Som svar på Apples agerande har Epic lämnat in en petition som citerar Apples monopol till Apple Store. Överklagandet förväntas ändra Apples beslut genom att få stöd från världsomspännande spelare som gillar spelet. Epic Games har uppmanat alla att hjälpa till med att skriva under namninsamlingen. Du kan komma åt petitionen på Fortnite Communities och Epic Games webbplats.

 

Många föreslår att flytten var främst inriktad på att provocera Apple och inte Google. Man kan aldrig veta vad som verkligen hände bakom scenen.

 

För närvarande kan du inte ladda ner spelet från varken Google Play Store eller App Store, eftersom båda företagen tog ner spelet. Borttagningen påverkar dock inte nuvarande spelare som redan har spelet installerat på sin enhet. Du kan fortfarande njuta av spelet med den nya uppdateringen eftersom Apple inte har vidtagit några ytterligare åtgärder mot Epic Games.

 

Förhoppningsvis är problemet löser sig snart och du kan fortsätta njuta av spelet utan osäkerhet. Flytten påverkar Epic Games intäkter avsevärt eftersom nya spelare inte har en chans att njuta av spelet. Man kan bara spekulera i att Epic Games använde flytten för att öka sin egen försäljning och undvika att missa 2 miljonerstrecket igen.

 

Hjälp företaget genom att underteckna petitionen om du är ett fan som inte vill att spelet ska försvinna snart. Lycka till! Låt oss sitta och vänta och se vad som händer härnäst.

More posts