Valorants karaktärsklasser

Vi har passerat startlägerstadiet i Valorants livstid och in i den efterlängtade slutna betaversionen. Domen är redan inne från de lyckliga få som har fått spela spelet, och responsen är överväldigande positiv.

Det var lite av ett tveksamt scenario för Riot att gå med det hjältebaserade taktiska FPS-spelet, som behövde att följa i fotspåren av Rainbow Six Siege och Overwatch och behövde vara tillräckligt distinkt med sina spelbara karaktärer för att sticka ut, samtidigt som de inte gjorde samma misstag som de två titlarna gjorde.

Lyckligtvis för oss har Riots stora hjärnor lyckats ta de bästa aspekterna av dessa två spel och kombinera dem med andra funktioner för att få fram en otroligt polerad, balanserad och väl avrundad taktisk femma mot fem konkurrenskraftiga FPS.

Varje hjälte har en uppsättning av fyra förmågor. Den första är en ultimat som fungerar liknande de ultimata som du borde vara van vid. Du måste förtjäna förmågan innan du kan använda den, och du gör det genom att göra mål och utföra målbaserade uppgifter.

Den andra är signaturförmågan. Detta är en medfödd förmåga som du har till ditt förfogande varje runda och varierar i nedkylning mellan karaktärerna.

Sedan finns det två köpbara förmågor. Det här är extra verktyg som du kan köpa före rundan för att försöka knuffa ditt lag över kanten när det kommer till offensiva eller defensiva förmågor.

I likhet med Overwatch har de spelbara karaktärerna delats in i klasser. Fyra, för att vara exakt: Duelists, Initiativtagare, Sentinels och controllers.

Duellister är vad du kan förvänta dig, givet namnet. De är karaktärerna som kommer att finna sig själva med de renaste aggressiva kapaciteterna för att hjälpa dem i eldstrider. Det kommer att bli den klass som inträdesfrånvändare och dräpare kommer att vara mest attraktiva för, med kit designade för att trycka in i fiendens territorium.

Initiatorer handlar mer om att samla in information och tillhandahålla data till ditt team, snarare än att inleda skottlossning. Det är här du kan hitta din IGL-roll, med hjältepaket fokuserade på att läsa fiendens lag och göra taktiska samtal om vad du ska göra mitt i omgången.

Sentinels är din supportklass för Valorant. Det är hem för dina Mercy-spelare, Doc mains och de som föredrar att lägga till värde bakom frontlinjerna, hålla sitt lag i kampen och bombplatsen borta från fiendens händer.

Kontroller är också självförklarande, eftersom de är dina tecken för publikkontroll och inträdesvägring. Med dessa killar kommer du att skära av ingångspunkter, rotationer, siktlinjer och påverka kartan för att ge ditt lag den taktiska fördelen, genom positionering och tid.

Det är ett rutinmässigt och formellt tillvägagångssätt för lagbaserad krigföring, men ett tillvägagångssätt som har sett framgång på senare tid. Eftersom spelet redan ser så bra ut i de tidiga stadierna av sitt liv, kan man bara föreställa sig höjderna med att det kommer att stiga när det väl har fått rätt tid och utveckling.

Vi kan ha en Overwatch-mördare på våra händer, mina damer och herrar.

More posts