Varför G2 kanske kämpar med Rekkles

Rekkles har en historia som en proffsspelare. Han har funnits sedan starten av LOL, men han är också en bra bot-laner och har varit det under större delen av decenniet. Till slut var han på Fnatic i fem år, vilket cementerade honom som en konsekvent och stark spelare.

Verkligen, han verkade vara den perfekta passformen för G2, även om det fanns vissa farhågor om att han inte skulle passa ihop med den listan. Även om han för närvarande har en hög KDA jämfört med andra aktörer i de stora regionerna, är det oroligheter med G2.

G2:s slutspel har inte varit jämnt. Faktum är att det nyligen förlorade mot Mad Lions. Ovanpå det tappade slutspelet Rekkles KDA. Efter Spring Split hade han den högsta KDA för alla proffsspelare i världen, oavsett om de var i en större region eller inte.

Detta får oss att undra varför G2 kämpar nu. Den dominerade splittringen, men dess kamp är framträdande. Har inte Rekkles något som G2 behöver, även om han ger fantastisk prestanda?

Vi knäckte fallet

De höga KDA-resultaten från Rekkles kommer från hans backlinjespelstil och hans förmåga att spela bra. Han tar sällan risker och aldrig onödiga. Hittills har den metodiska stilen fungerat bra för honom och G2.

Men fler team lär sig om G2:s utkast. Att förbjuda Rekkles var meningslöst då. Han hade mer skicklighet och mångsidighet, så han var ett hot oavsett vem som spelade mot honom.

Tiderna förändras dock. G2 fann styrka med sin identitet, men det betyder att andra team vet hur de ska utnyttja den nu.

Eftersom Rekkles har ett beräknat och noggrant tillvägagångssätt, är han inte lika bra som andra botlaners i ligan. Därför läggs det mesta av spelets tyngd på kaptenen, som försöker bära från mittbanan.

På sätt och vis spelade Wunder toplaners i setet mot Mad Lions för att hjälpa till att få ut skadorna som G2 saknade. Det var också ett drag för att motverka Armuts Gnar, även om försöket misslyckades.

Mikyx och Jankos har också en tuff start på slutspelet. Utöver det skakade Shaulke G2:s självförtroende, och det kom aldrig tillbaka med full kraft.

Även om G2:s lista är ganska stark, verkar det som att de övertänker sina utkast. Wunder eftersom den övre bäraren inte fungerade. Motval är nödvändiga, men G2 borde drafta laget med målet att vinna.

More posts