Varför Krieg Meta förstör CSGO

CSGO har funnits längre än vissa av sina spelare. Den har en anrik historia som en del av grunderna för esport och är möjligen den enda 100% sanna gräsrots-esporten som finns.

Med denna nivå av härkomst och prestige kommer vissa förväntningar. En av dessa förväntningar är den meta och gameplay som spelare och fans har lärt känna och älska.

Detta är naturligtvis med hänvisning till AK, M4, AWP meta som har funnits sedan tiden dinosaurier strövade omkring på jorden. Det har haft sina upp- och nedgångar, visst, som den gången revolvern kom ut. Utan tvekan kommer vi alla ihåg det, men generellt sett har metan varit stark.

Tills nu. Krieg, mer känd som SG, har blåst upp portarna på vid gavel i den konkurrensutsatta världen, och inte till det bättre.

SG är ett vapen som är exklusivt för terroristerna och kostar enorma $3500 dollar, vilket betyder att det är det mest dyrt vapen T-sidan har till sitt förfogande. Det här priset är välförtjänt, i ännu högre grad, eftersom SG har tagit över terroristmetan och ersatt AK som huvudattack.

Problemet med SG är att den har den högsta noggrannheten vid första skott av alla automatgevär i spelet när det är inte räckvidd – ja, inte räckvidd. Som långvariga spelare i spelet vet har SG ett zoombart räckvidd som du kan använda för att ta dig fram till seger på distans, vilket gör vinnande skottlossningar över en M4 eller AK på avstånd triviala.

Åh, och utöver det är det ett treskottsdöd mot kroppen. Men opus magnum för detta meta-brytande vapen kommer i det faktum att det är en en-shot killing till huvudet genom rustning.

Så, låt oss lägga ihop allt detta. Det är ett kroppsdöd med tre skott, ett huvudskott med ett skott, har ett räckvidd och har den högsta noggrannheten i första kulan i spelet. Om man tittar på allt detta, varför i hela friden skulle någon välja att använda en AK över det?

Du kanske tänker på priset. Visst, det är dyrt, men om du får ner bomben har ditt lag råd med minst två SG:ar omgång två. Så priset betyder egentligen inte så mycket.

Vapnets överväldigade natur har orsakat uppståndelse från många streamers och konkurrerande CS-spelare. Summit1G, i synnerhet, har varit mycket högljudd på Twitch och kritiserat vapnet och Valves bristande respons.

Flera turneringar har gått ner, och vapnet förblir detsamma, vilket gör många irriterade och undrar vad som händer ; men vi har en idé.

Ganska nyligen gjorde Valve CSGO gratis att spela; detta resulterade i en aldrig tidigare skådad tillströmning av spelare från andra titlar. Med det kom nya spelare som bara är vana vid att spela first-person shooters. Är det för besynnerligt att tro att SG-metan har kommit till för att Valve vill tillgodose denna nya grupp spelare och få dem att stanna kvar? Det tycker vi inte.

More posts