Varför R6S växer snabbare än andra esporter

Rainbow Six Siege är en relativt ny FPS Esport i landskapet. Jämfört med CSGO och COD är det praktiskt taget en bebis. Men trots sin ungdom har R6S tagit Esports-världen med storm och snabbt skapat sig en nisch bland FPS-spelarens bas.

I denna tid ser FPS Esports aktivt en nedgång i spelare och tittare, där Overwatch är ganska mycket sten död, COD tappar sina gamla fans och CSGO upprätthåller en något nedåtgående trend i tittarsiffror.

Medan allt detta pågår skjuter R6S i höjden. Deras världsmästerskap i år var det mest sedda evenemanget för spelet i historien, och både den genomsnittliga tittarsiffran och spelarbasen fortsätter upp och upp.

Varför? Där alla andra FPS Esport kämpar för överlevnad, varför går R6S så bra? Det är en svår fråga att svara på, men också en som vi tycker är så enkel att den är genialisk, och det beror på spelet.

Spelet är kärnan i det som gör en bra FPS, som vi har sett med Overwatch, kan du ha all den stil och grace du vill ha, men utan bra gameplay kommer ditt spel att misslyckas.

Call of Duty och CS har båda fantastiskt spel, men det är repetitivt. Människor har spelat samma två bombsite search and destroy meta i otaliga år nu. R6S använder den här formeln också, förutom den här gången har den blivit kryddad, vilket har gjort hela skillnaden.

Istället för en handfull granater för att öppna en bombplats, går R6S en miljon mil längre, vilket gör att man öppnar bombplatser en kärnfunktion i dess spelförutsättning. Miljön är förstörbar, och de valbara karaktärerna kommer alla med sina egna unika prylar och spel som gör att de kan interagera med den miljön.

Istället för att kasta en rök i en dörröppning kan du bokstavligen komma sprängfylld genom väggen med en slägga som någon skrämmande cool-aid man. Du berättar för oss vilket av de två som låter mer underhållande.

Den blandar ihop formeln utan att kompromissa med någonting. Karaktärerna är inga jippon, och var och en passar imponerande bra in i spelflödet för en så bred lista, och på grund av det rutinmässiga tillägget av nya karaktärer, utvecklas metan ständigt utan att behöva massiva och kontroversiella buffs och nerfs för att blanda saker upp.

Spelet är också stiligare än COD och CS, där varje karaktär har ett distinkt utseende och personlighet som har fått var och en en sekt som följer på nätet. Det är utan tvekan där Call of Duty har gått så fel de senaste åren, med de operatörer som spelet innehåller är personlighetsdammsugare.

R6S förblir, trots denna oroande tid, och trots den minskande populariteten för FPS-spel, en enda gyllene ledstjärna för hopp i landskapet. Det är ett utmärkt spel, med ett utmärkt team bakom sig, och väl värt att bära FPS-trognas förtroende.

Om du inte har provat R6S ännu rekommenderar vi att du gör det direkt. Du kan få spelet på PS4, Xbox eller PC, och det är vanligtvis till rea. På helgerna för vissa Majors gör Ubisoft spelet gratis att spela, så att du kan prova det då också.

More posts