Varför är Fortnite så populärt

Om du inte har hört talas om Fortnite vid det här laget, bor du troligen på en öde ö någonstans. Onlinespelet är bara ett par år gammalt men har stadigt tagit över videospelsmarknaden sedan debuten 2017. Det finns tre distinkta spellägen som är tänkta att tilltala en mängd olika spelare. Om du inte har testat spelet än, borde du göra det! Det finns en anledning till varför Fortnite är så populärt.

Rädda världen

Det första läget i Fortnite heter Save the World. Det är en sorts dystopisk nivå som är tänkt att spelas i lag på upp till fyra personer. Jorden har plötsligt drabbats av en förödande storm, och det finns bara ett fåtal människor kvar i världen. Du slåss mot zombiemonster samtidigt som du försvarar föremål genom att bygga fort och andra strukturer. Du kan vinna belöningar genom att gå på uppdrag samtidigt som du förbereder dig för nästa våg av zombieangrepp. Att samla resurser och förnödenheter är det enda sättet du kan överleva. Det är ganska intensivt när du väl kommer igång.

Battle Royale

Det andra läget, Battle Royale, är precis som det låter. Det kan vara upp till 100 spelare som slåss ihjäl varandra tills det bara finns en stående. Handlingen börjar med att hoppa fallskärm på en ö. När du landar är det ett lopp för att få tag i den bästa utrustningen, förnödenheter och proviant för att hålla dig genom striden. Du kan slåss själv eller med en liten trupp, men du känner pressen när kartan sakta blir mindre och mindre.

Fortnite Creative

Creative är det tredje läget i Fortnite. Detta forum är mer av en freestyle-spelstil när du skapar dina egna stridsområden och världar. Du kan dela världen med andra och skapa dina egna regler för vad som händer där. Det är ganska kul att se vad du kan hitta på på din egen personliga ö.

I Creative kan du ha flera öar om du vill. Du gör ändringar via en mobiltelefon som din karaktär får. Om du vill ha en ostrukturerad upplevelse är det här läget för dig.

Fortnite är ett extremt populärt spel för alla typer av onlinespelare. Det verkar som om skaparna har tagit hänsyn till allt när de gjorde den. Det är en framstående stjärna i ett hav av genomsnittliga spel, och den kommer definitivt inte att gå någonstans snart.

More posts