Varför du borde börja spela DOTA 2

Det är 2020. Esportslandskapet har aldrig varit mer omfattande, mer varierat, mer exponerat eller mer avancerat. Från Rainbow till Smite, den rena tekniska briljansen som uppvisas av de moderna Esports-titlarna minskar.

Men alla dessa spel Esports-scener har byggts på en gräsrotsbas av de som kom innan. Counter-Strike, League och dagens ämne, DOTA.

Eftersom det är så långt in i DOTAs livscykel kan du bli förlåten för att du förbiser spelet till förmån för andra, nyare alternativ. Men du skulle vara försumlig att inte ge den en blick.

Även om DOTA 2 är lika gammal som sin namne, är DOTA 2 fortfarande en av de mest populära, mest spelade och mest betalda E-sport i världen idag. Dess konkurrensscen blomstrar fortfarande, och även om den kanske inte växer som den brukade, finns det fortfarande gott om konkurrens att gå runt.

Att se dig själv förbättras i DOTA eller vilken MOBA som helst är mycket mer givande än andra konkurrenskraftiga titlar. Själva nivån av djup och teknik ger dig en verklig känsla av prestation och expertis som är svår att konkurrera med, särskilt jämfört med spel som, trots allt annat, är jämförelsevis enklare som Counter-Strike.

Detta, i kombination med spelets återstående popularitet, är anledningen till att du bör ta upp det och börja spela. Spelet är otroligt, och mästarna är underbart designade, så det råder ingen tvekan om att du kommer att hitta någon som passar din smak.

Men resenärer varnas, det finns ett tillgänglighetsproblem när det gäller DOTA. Vi pratade om hur tekniskt spelet är och hur givande det är att bemästra den tekniken, men att börja med det är en svår utmaning.

Om du har spelat MOBA tidigare kommer du inte att kämpa lika mycket med det. Men för en nybörjare kommer du att vilja göra lite förberedande arbete innan du börjar spela. Lyckligtvis har storleken på communityn gett vika för massor av expertinnehållsskapare som har gjort guider för att hjälpa dig att komma in i spelet så smidigt som möjligt.

En snabb sökning på YouTube kommer att avslöja hundratals av dessa videor, och vi rekommenderar varmt att du tittar så mycket som möjligt. Lär dig de olika aspekterna av spelet, byggen, arenor och mästare. Du behöver inte plugga som du gör för ett prov, utan ge dig själv chansen att gå in i spelet med en uppfattning om vad som händer.

Detta är det största hindret och nackdelen när det gäller att komma in i DOTA, men återigen, spelets ålder är din vän här. Det har funnits gott om tid för kreatörer att komma på system och strategier för att tilltala nya spelare, så resurserna du har till hands är enorma.

Om du kan anstränga dig kommer du att inse att DOTA 2 är en av världens mest populära Esport av en anledning. Den är sakkunnigt utformad, visuellt imponerande och en njutning att spela. Även om det är helt irriterande att förlora.

More posts
13 mars 2022

Vad är GOATS i Overwatch?

Termen GETT har en annan betydelse i Overwatch än i andra esporter. Vanligtvis är det en förkortning som betyder den största genom tiderna. Det är ett sätt att referera till de bästa spelarna i en giv...
Read more