Varför kämpar TSM

Trots tidigare prestationer kämpade Team SoloMid för att få en plats till 2019 års världsmästerskap. Supportrar och analytiker får nu ifrågasätta orsaken.

 

Medan TSM alltid var favoriten i många spel, förlorade det mot Clutch Gaming i NA LCS kvartsfinal. Ingen förväntade sig det.

 

Clutch Gaming, en av de nya strukturerna i NA LCS, verkade vara en underlägsen motståndare när serien närmade sig. Teamet lyckades dock slå ut den mest framgångsrika organisationen i NA LCS historia under en ensidig Bo5.

 

I den här artikeln förklarar vi den värsta splittringen av den bästa nordamerikanska organisationen.

 

< span style="color:#0e101a">En säsong under förväntningarna

 

Efter 2017 tog TSM en riskabel satsning genom att bryta med sin utmärkta botbana, Doublelift och Biofrost, för att rekrytera "bästa västernduon": Zven och Mithy. Det gjorde att laget även fick byta ut Svenskeren för att inte överskrida det tillåtna antalet importerade spelare. Dessa förändringar visade sig dock inte vara fruktbara för de sexfaldiga LCS-mästarna.

 

MikeYeung har varit långsam med att anpassa sig till sin nya omgivning, och han är fortfarande långt från toppen av ställningen i sin position. Dessutom hindrade kommunikationsproblem lagets prestation eftersom närvaron av tvåskottsringare, Bjergsen och Mithy verkade slåss under säsongen.

 

Därför verkade allt äntligen lösa sig:

 

  • Bjergsen var tillbaka i sin traditionella form och lyckades bära sitt lag.
  • Spelarna var mer synkroniserade.< /span>
  • TSM lyckades ta en 3:e plats i tiebreaks utan att vinna.

 

Trots denna comeback är resultatet fortfarande en besvikelse. Många förväntade sig att detta lag skulle vara i första hand, och kvartsfinaldebaclet gjorde slut på hoppet om att TSM skulle representera Nordamerika på MSI.

 

< span style="color:#0e101a">Tuffa kvartsfinaler

 

Det hela började bra för TSM i kvartsfinalmatchen mot Clutch Gaming. I den första matchen lyckades laget snabbt skaffa sig ett övertag tack vare spelarnas naturliga talang och kontroll utan alltför stora svårigheter. TSM säkrade vinsten och verkade vara på rätt spår, men det gick inte som planerat efteråt.

 

I den andra delen återuppstod problemen som följde TSM under hela säsongen. Teamet misslyckas med sin synkontroll och neutrala mål. Sammanhållningen är nästan obefintlig. Shot calling verkar tveksamt igen, och Clutch Gaming-spelare spelar mycket bättre än under tiebreaks och straffar TSM-misstag perfekt.

 

Också spelare verkar spricka psykologiskt och börja göra några mycket ovanliga misstag. Zven spelade den sämsta BO5 i karriären och dog totalt 15 gånger på fyra matcher.

 

< span style="color:#0e101a">Ett historiskt misslyckande

 

Team SoloMid är en av de äldsta befintliga strukturerna på League of Legends. Det har tävlat i alla världsmästerskap, har vunnit LCS NA vid sex tillfällen och har inte missat en enda LCS-final sedan starten 2013. Efter 10 raka rankningar i de två bästa är det första gången som TSM slås ut från kvartsfinalen.

 

< span style="color:#0e101a">Botta på raden

 

TSM kan misslyckas om de inte identifierar strukturen för verkliga problem som har lett dem till detta stadium. Allt är inte över än för de sexfaldiga mästarna, men de måste fördubbla sina ansträngningar för att komma ikapp på den internationella scenen. 2020 TSM-teamet kanske inte tar itu med de problem som har påverkat dem de senaste åren. De kan ha nått sina högsta nivåer med sin historiska mittcentrerade spelstil. Men de har till och med upplevt sina lägsta poäng. Det är dags för Team SoloMid att göra en dramatisk övergång.

More posts