Vem kan jag duo i League of Legends

League of Legends (LoL) är ett spel för flera spelare som är mycket beroende av lagarbete och samarbete. Det är därför det är viktigt att förstå hur rankningar i spelet fungerar.

 

Innan vi bryter ner de olika rangorden i LoL och vad som måste göras och inte göras, är det viktigt att förstå några nyckelbegrepp och terminologier. I LoL är det soloköer och rankad flex. Som spelare, om du är i rankad flex, får du bättre kartor, bättre tornknuffar och du kan få unika poäng och belöningar.

 

Om du är i solo-köer finns det begränsningar inom rankingen. För de som börjar i LoL och är i de lägre nivåerna kan du spela inom en nivå. Under omständigheter där din ranking faller inom Diamond och Master, kan du spela två nivåer över eller under din nivå.

 

För att hjälpa till med ihopparning i LoL är det här några av begränsningarna:

 

  • Järn, brons, silver och guld nivåer – De kan para sig med vilken spelare eller lag som helst i en av de fyra nivåerna.
  • Platinanivå – Spelare fick platina nivå kan bara matcha med guld-, platina- och diamantspelare.
  • Diamant-nivå – Spelare som har rakats på diamantnivå kan matcha med vem som helst två nivåer över eller under sin egen ranking.
  • Grandmaster-nivå – Spelare i denna elitgrupp kan bara spela med diamant, mästare, utmanare och andra stormästarspelare.
  • Utmanarnivå – Det här är en annan elitgrupp av spelare som kan spela med mästare, stormästare och andra utmanarspelare.

 

LoL är ett spel där spelare förlitar sig på sina lagkamrater, vilket är anledningen till att när man är i en duo är det inte bara nödvändigt att välja rätt utan att veta hur man gör är lika viktigt.

 

Här är tips att tänka på när du hittar den perfekta LoL-duopartnern.

 

  • Välj någon eller ett lag som är antingen på nivå eller är över din egen ranking.
  • Att rasa eller inte rasa, det är frågan! När man hittar en lagkamrat hjälper det att veta om de blir alltför känslomässiga och känsliga när en match inte går deras väg. Att mäta om de rasar eller inte skulle hjälpa dig att avgöra din kompatibilitet.
  • Support eller primärt? Om du aldrig har spelat LoL, eller föredrar att få stöd, hitta lagkamrater som är okej att ha en primär roll.
  • De kan hantera feedback och förslag. Ibland blir spel inte som planerat, eller kanske nästa gång du spelar kan vissa saker göras annorlunda – du vill ha någon som kan svara på feedback och hantera kritik.

 

Att hitta den perfekta duon i LoL kanske inte händer direkt, ha tålamod och njut av din klättring genom nivåerna.

More posts
13 mars 2022

Hearthstone: Vad är Tempo?

Hearthstone: Vad är Tempo?   Om du är ny på det populära spelet, Hearthstone, kanske du inte känner till några av termerna eller är intresserad av att lära dig mer om dem för att förbättra ditt spel...
Read more