GenG dominerar LCK

Gen.G, ett sydkoreanskt e-sportföretag, fick en stark start på säsongen 2022 genom att sätta ihop ett lag som var fyllt av topptalanger.

Fram till en viss punkt levde de upp till sina förväntningar, och deras koppling var ännu tydligare under den pågående splittringen. I LCK 2022 Summer Split har Gen.G vunnit de fyra första matcherna de spelat och behåller därmed sin ensamrätt på förstaplatsen.

I och med deras seger över KT Rolster började serien officiellt. Medlemmarna i KT är också ganska talangfulla, särskilt Lee "Aria" Ga-eul och Moon "Cuzz" Woo-chan. Med en ganska enkel seger gjorde Gen.G en bra start i LCK 2022 Summer Split.

Gen.G besegrade också DWG KIA, deras mest formidabla motståndare, med lätthet. Efter tre matcher kunde de vinna och avsluta serien med en 2-1-seger trots att de förlorade en match. Sist men inte minst besegrade Gen.G Fredit BRION, det ensamma LCK-laget utan en enda seger.

Gen.G är det bästa LCK-laget

Professionell LoL-statistik bör ofta behandlas med försiktighet eftersom den oftast innehåller allvarliga fel och endast ger partiell information. Det är möjligt att detta inte är helt korrekt i fallet Gen.G split.

Denna split har varit otroligt framgångsrik för Gen.G hittills, med ett 13-1 rekord från och med den 1 augusti och endast tre förlorade matcher totalt sett. Att T1 slog rekord efter rekord under den senaste spliten skulle ha gjort Gen.performance G:s till ett mycket större diskussionsämne just nu.

Gen.G:s överlägsenhet sträcker sig bortom ställningen och påverkar varje spelares prestationer på ledartavlan för LCK KDA. Fyra av de fem främsta platserna fylls av Gen.G-spelare.

Park "Ruler" Jae-hyuk, den bästa bot laner, har en svindlande 9,2 KDA över 30 matcher. Jeong "Chovy" Ji-hoon, en mid laner, ligger bakom honom med 8,5, följt av Han "Peanut" Wang-ho, en jungler, med 7,3. Endast Heo "ShowMaker" Su, en mid laner för DWG KIA, har kunnat hålla jämna steg med dessa Gen.G-spelare.

Denna statistik visar att Gen.G är bättre THSN denna split, även jämfört med T1, som ligger tätt efter dem. För att besegra Gen.G måste varje LCK-klubb resa sig tidigt.

Efter förvärvet av "Chovy" gjorde Gen.G klart hur mycket de önskade titeln. En av de bästa League of Legends-spelarna i hela världen är den sydkoreanska mid laner-spelaren. Med honom tillsammans med talangfulla spelare som Peanut, Ruler, Doran och Lehends stod det klart att Gen.G skulle styra ligan när deras kemiproblem var lösta.

Slutsats

Fans av League of Legends bjöds på en otrolig match i augusti, där Gen.G besegrade T1. Fram till dess att Gen.G sopade bort dem i den upprörande ensidiga matchen som slutade med resultatet 3-0, ansågs det sistnämnda laget vara ett nästan oslagbart lag.

T1 kommer att tävla med Gen.G i VM trots den chockerande förlusten. I huvudsak tjänade T1 tillräckligt med poäng efter att ha besegrat DWG KIA för att kvalificera sig till årets största LoL-turnering.

More posts