Ett djupdyk i Dota 2:s 7.33 och 7.33e patchar

Inledning

Dota 2:s värld har förändrats avsevärt i och med införandet av patch 7.33 och 7.33e. Dessa uppdateringar har medfört betydande förändringar av spelets karta, introducerat en ny typ av hjälte och genomfört viktiga balansjusteringar. Låt oss fördjupa oss i dessa förändringar och deras konsekvenser för spelets meta.

Omarbetning av kartan i Patch 7.33

Patch 7.33 introducerade en omfattande omarbetning av kartan, som utökade kartans kanter och lade till nya banor och mål. Roshans grop, en central stridspunkt i många spel, togs bort från floden och ersattes med två gropar i kartans hörn. Roshan växlar nu mellan dessa två gropar när dagen övergår till natt och vice versa. Denna förändring har lagt till ett nytt strategiskt lager i spelet, där lagen måste justera sina Roshan-strategier baserat på tiden på dygnet.

Dessutom introducerade patchen Twin Gates, två portaler som finns i kartans hörn. Spelarna kan använda dessa portaler för att teleportera sig till den andra efter en 3 sekunders kanaliseringsperiod, vilket ger spelet ytterligare ett strategiskt element.

Universella hjältar: En ny ras

Patch 7.33 innebar också introduktionen av Universal Heroes, en ny typ av attributhjälte. Till skillnad från andra hjältar har universella hjältar inget primärt attribut. Istället får de 0,6 skada per poäng av varje attribut. Denna förändring har lagt till ett nytt lager av komplexitet i spelet, vilket påverkar dynamiken i hjältevalet i Captain's Draft och Single Draft-lägen.

Hjältarnas nerfs i Patch 7.33e

Patch 7.33e medförde betydande nerfs till 11 av spelets mest valda och framgångsrika hjältar på Bali Major. Dessa hjältar inkluderar Broodmother, Doom, Ember Spirit, Enchantress, Medusa, Morphling, Pugna, Storm Spirit, Techies, Timbersaw och Undying.

Broodmother, som hade varit dominerande med en plockfrekvens på 55 gånger och en vinstfrekvens på över 60 procent, såg en ökning av kostnaden och nedkylningen av Insatiable Hunger, vilket gjorde det mindre spammbart. Långsamheten från Silken Bola minskade också, även om den förblir densamma när den maximerats.

Doom, ett annat populärt val på Bali Major, såg en ökning av nedkylningen av Devour med fem sekunder. Medusa, ett kraftverk i sent spel, fick sin basintelligens och förstärkning minskad, vilket gjorde Split Shot något svagare och Mystic Snake gav mindre mana.

Techies, överraskande nog den mest valda hjälten på majorn, fick sin rustning minskad med en, sin skada med tre och Sticky Bombs nedkylning ökade något. Ember Spirit, ett annat populärt val, såg en ökning av attackintervallet för Sleight of Fist och en minskning av den magiska barriären som tillhandahålls av Flame Guard.

Detaljerade hjälteförändringar i patch 7.33e

Patchen 7.33e medförde specifika förändringar för flera hjältar. Till exempel såg Enchantress en minskning av Impetus distansskada och en omskalning av rustnings- och attackskadebonusen för Enchant. Morphlings Adaptive Strike (Agility and Strength) såg en ökning av cooldown, och statistikstölden från Universal hjältar minskades.

Pugna hade en ökning av manakostnaden för Nether Blast och en minskning av mana-återställningen av Life Drain. Storm Spirit's Electric Vortex varaktighet minskades. Techies såg en minskning av basrustning och skada och en ökning av nedkylningen av Sticky Bomb. Timbersaw hade en minskning av basrörelseshastigheten, skadan av Timber Chain och bonushälsoregenerering av Reactive Armor. Undying hade en minskning av bashälsoregenerering och förändringar i Aghanims Shard-interaktion med Tombstone.

Slutsats

Patcherna 7.33 och 7.33e har medfört betydande förändringar i Dota 2, omformat spelets karta, introducerat en ny typ av hjälte och genomfört viktiga balansjusteringar. Dessa förändringar har en djupgående inverkan på spelets meta och tvingar spelare att anpassa sina strategier och val av hjältar. Eftersom spelet fortsätter att utvecklas måste spelarna hålla sig uppdaterade och flexibla för att behålla sin konkurrensfördel.

More posts