Hur fungerar rangfördelningen i League of Legends?

En av de främsta anledningarna till League of Legends framgång är dess rankningssystem och tävlingsinriktade spellägen. Även om andra spel också kan ha ett tävlingsinriktat spelläge, har deras inte haft lika stor framgång som LoL:s.

Vissa användare tillbringar hela dagar med att spela för att nå en högre rank och betalar elo-boosters för att få dem till deras önskade rankdivision. Men du kanske inte vet hur rangfördelningen fungerar i LoL om du aldrig har spelat spelet.

Är du intresserad av att spela League of Legends men vet inte hur dess rankningssystem och distribution fungerar? Då är det här sidan för dig.

Dyk ner på den här sidan för att lära dig mer om rangfördelningen i League of Legends! Här kommer du att känna till de olika ligorna och divisionerna du kan sträva efter att komma in i i det här spelet.

Hur fungerar League of Legends rankingsystem?

Innan du går in på rankfördelningen måste du först veta hur rankningssystemet fungerar. I grund och botten är det enda du behöver göra för att gå högre i rankningsstegen att fortsätta spela och vinna spel. Du får League Points (LP) när du vinner och förlorar några när du förlorar.

Spelet har nio divisioner för alla sina köer, och du kan bli befordrad till en högre liga eller degraderad till en lägre när du fortsätter att spela. Det som gör detta spelläge så beroendeframkallande är dock upplevelsen av att nå högre divisioner.

När rangsäsongen börjar måste du spela 10 placeringsmatcher för att spelet ska placera dig i en liga. Du kommer till en specifik liga och division beroende på din prestation i dessa matcher och din MMR.

Men vad är MMR?

MMR står för Matchmaking Rating, vilket är ett dolt mått som Riot använder för att avgöra vilken rang som är bäst för dig. Detta matchmaking-betyg avgör också hur många LP du får eller förlorar per match.

Om du till exempel har ett hyfsat MMR kan du vinna 25 LP om du vinner matchen och förlora 10 om du förlorar den.

Saken med MMR är att, som vi nämnde tidigare, Riot inte visar din nuvarande MMR, och du måste gissa / beräkna den. Förutom det finns det inget officiellt sätt att förbättra det förutom att vinna spel.

Du måste få 100 LPs för att klättra upp genom divisionerna i varje liga, och varje liga har fyra divisioner. När du kommer till den första divisionen och når 100 LPs måste du spela fem uppflyttningsmatcher. Om du vinner tre av dem blir du uppflyttad.

Om Solo/Duo Queue

I solo/duo-kön kan man spela ensam eller med en annan spelare. Detta är rankfördelningen för solo/duo-kön:

  • Järn
  • Brons
  • Silver
  • Guld
  • Platina
  • Diamant
  • Mästare
  • Stormästare
  • Utmanare

För att reda ut en missuppfattning om förändringarna i rangfördelningen:

Färdighetsfördelningen (MMR) förblir helt densamma.

Detta är enbart en förändring av Visible Rank och hur den beter sig i förhållande till din skicklighet.

Målfördelningen gör spelarupplevelsen konsekvent överhuvudtaget... https://t. co/DjHx7ThI7x

- Sky (@ISkyI_TwitchTV) 9 juni 2023

32 % av spelarna är i silver i solo/duo-kön, så det är den liga som har flest spelare över alla ligor. Naturligtvis är den högsta ligan i spelet den med minst spelare. Endast 0,0014% av spelarna tar sig till challenger varje säsong.

Du har olika MMR för alla spellägen och rangköer, så ditt MMR i solo/duo-kön påverkar inte de andra.

Om Flex-kö

Även om de flesta LoL-spelare föredrar att spela i solo/duo-köer finns det en rangstege för personer som vill gå upp i rang som ett team. Flexkön tillåter premade team på upp till 3+ spelare att spela. Därför behöver du minst två personer till för att spela detta spelläge.

Även om det är samma spel skiljer sig flex-spel från solo/duo-spel eftersom du kan kommunicera bättre med dina vänner och planera strategier i förväg.

Slutsats

Som du kan se har League of Legends ett enkelt men effektivt rankingsystem som har hållit spelare engagerade i flera år. Det enda problemet med det är hur spelet hanterar MMR. Vissa spelare säger till och med att det är ett orättvist mått att använda för att avgöra hur bra de är som spelare.

Oavsett om du spelar med en vän eller i ett premade-team förstår vi om du vill nå en högre rankning men inte har de resultat du vill ha i dina rankade matcher. BuyBoosting kan elo-boosta ditt konto till din drömrankning. Besök deras webbplats för att veta mer om denna process!

More posts