Overwatch 2 är här!

Ett av de mest omtyckta FPS-spelen på planeten är Overwatch. Blizzards FPS-flaggskepp har befäst sin position i spelhistorien med sitt överflöd av extraordinära karaktärer, vackra kartor och ett aktivt esports-community. Även om det fanns få detaljer när Overwatch 2 presenterades på Blizzcon 2019 vet vi nu vad vi kan förvänta oss av uppföljaren.

Även om vägen fram till lanseringen har varit lång börjar saker och ting att komma samman. Låt oss undersöka all tillgänglig information om Overwatch 2.

Vad är Overwatch 2?

Free-to-play-uppföljaren till det smaskiga lagbaserade hjälteskjutspelet Overwatch från 2016 heter Overwatch 2. Detta anses inte vara en uppföljare eftersom det bara är en betydande uppdatering som tillför massor av nytt innehåll och moderniserar spelet med attribut som ombalanserade hjältar och ett fräscht användargränssnitt. Det tyder också på att Overwatch 1 ersätts helt och hållet, vilket gör att nuvarande Overwatch 1-spelare kan byta till Overwatch 2, medan nya spelare bara kan spela denna spelversion.

Overwatch 2:s spelupplägg behåller de väsentliga målfokuserade lägena men ändrar saker och ting med 5v5 istället för 6v6 strider. Lag med låsta roller kommer endast att ha en tank utöver de vanliga två skadehjältarna och supportarna.

Tillsammans med nya kartor för befintliga lägen kommer det nya Push-läget att introducera ett helt nytt spel där lagen tävlar om att styra en robot som måste springa in i motståndarens territorium för att få poäng. Co-op PvE-uppdrag kommer också att finnas tillgängliga någon gång under 2023. De kommer att föra handlingen framåt och erbjuda spelarna en unik metod att spela Overwatch 2.

Overwatch 2 avslutar äntligen Overwatch-hjältetorkan genom att lägga till tre nya karaktärer: Sojourn, Junker Queen och Kiriko. Med varje ny säsong kommer fler hjältar att komma in i kampen, men du måste förtjäna dem med de nya Battle Passes. Med tiden kan du förvänta dig att få se massor av ny kosmetika för alla hjältar, med nya skinn och charms.

Overwatch 2 - Utgivningsdatum

Släppet av Overwatch 2 var planerat till tisdagen den 4 oktober. Det är dock viktigt att komma ihåg att denna första lansering endast kommer att innehålla PvP och bära beteckningen "early access".

Sedan spelets introduktion har Blizzard varit relativt tystlåtna om ett fastställt releasedatum. Det var ända tills Xbox & Bethesda Games Showcased 2022-eventet då bekräftelsen kom. Den faktiska lanseringen är fortfarande oklar, även om en första lansering har bekräftats.

Medan den tidiga accessversionen av spelet erbjuder hela PVP-upplevelsen, inklusive nya kartor, ett nytt läge och tre nya hjältar, är det oklart när PVE kommer att inkluderas. Vårt enda datum är någon gång år 2023, så det kan dröja innan hela paketet offentliggörs.

Portaler för Overwatch 2

Overwatch 2 kommer att vara tillgängligt på PlayStation, Xbox, Nintendo Switch och PC, precis som sin föregångare. Dessa system inkluderar de senaste modellerna av PS5 och Xbox X | S-serien samt PS4- och Xbox One-hårdvara från tidigare generationer.

När det gäller crossplay kommer spelet att möjliggöra plattformsöverskridande spel och cross-progression. Det är viktigt att komma ihåg att Overwatch 2 på Switch kommer att ha "vissa eftergifter", vilket teknisk chef John Lafleur uppgav i en Reddit AMA.

Slutsats

Du vet nu allt som finns att veta om Overwatch 2. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig informerad om allt som händer med den efterlängtade uppföljaren. Följ oss för att hålla dig informerad.

More posts